З приємним кисло-солодким смаком. Рецепт маринованих кабачків від Вікторії Попін
Мариновані кабачки в дуже лагідному, кисло-солодкому маринаді дуже прості в приготуванні. Вони чудово хрустять навіть після маринування і прекрасно підходять як салатний додаток до різноманітних страв.
Сезон заготівель у розпалі, тож варто спробувати приготувати мариновані кабачки. Вони дуже приємні за смаком, доволі нейтральні і добре смакують зі стравами з картоплі чи гречки. В міру хрусткі, приємно кисло-солодкі, а ще дуже прості в приготуванні. Для цікавішого вигляду можна використати кабачки різних кольорів.
Вікторія Попін
Мариновані кабачки
Інгредієнти
- 1 кг дрібних кабачків, порізати доволі грубими кільцями
- 1 цибулина, почистити, порізати півкружечками
- 2 ч. л. солі
Для маринаду:
- 80 г цукру
- 300 мл води
- 100 мл яблучного оцту 6%
Приблизна кількість: 3×500 мл банки
Приготування
1. Кабачки та цибулю скласти у глибоку миску й посолити. Добре вимішати й залишити на 2 години при кімнатній температурі.

2. Далі розкласти солені овочі у стерилізовані банки, при бажанні розкласти спеції (гвоздика, чорний та духмяний перець, зерна гірчиці, коріандр тощо).
3. Усі інгредієнти для маринаду помістити у невеликий сотейник й додати солоний сік, що стік при солінні кабачків. Довести маринад до кипіння, час від часу помішуючи, щоб цукор повністю розчинився, й зняти з вогню.
4. Залити киплячим маринадом овочі в банці й закрити стерилізованими кришками.

5. На дно великої каструлі покласти спеціальну решітку для пастеризації або складений кухонний рушник. На решітку чи на рушник поставити банки, так щоб вони не торкались стінок каструлі чи одна одної. Влити в каструлю гарячу воду у кількості, яка необхідна, щоб покрити банки на 2/3 висоти.
6. Довести воду в каструлі з банками до кипіння й пастеризувати кабачки, приблизно 15 хвилин від моменту закипання для банок 0,5 л і 20 хв для банок об'ємом 1 л.

7. Дістати банки з кабачками з окропу, докрутити кришки, що могли дещо ослабитись під час пастеризації, обережно перевернути банки догори дном, поставивши на кухонний рушник, й накрити покривалом чи ковдрою. Залишити так до повного вистигання.
Час зберігання: 6−9 місяців у коморі. Після відкривання банок зберігати кабачки в холодильнику.
Більше рецептів шукайте на picantecooking.com
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.