З заварного тіста. Рецепт вареників з картоплею та грибами від Лізи Глінської

13 березня 2021, 05:15

Кулінарний експерт розповіла, як приготувати універсальне тісто й улюблені багатьма вареники з картоплею.

Заварне тісто для вареників виходить дуже тонким, податливим і еластичним. Окрім того воно універсальне та підійде як для солоних, так і для солодких вареників.

Рецепт вареників з картоплею

Відео дня

Інгредієнти

Заварне тісто:

  • 200 г борошна (I частина)
  • 150 г борошна (II частина)
  • 200 мл молока
  • 100 мл води
  • 10 г цукру для солоної начинки або 30 г для солодкої (05 ст.л. - 1,5 ст.л.)
  • 30 г вершкового масла
  • Дрібка солі

Начинка:

  • 500 г картоплі
  • 200 г грибів
  • 2 цибулини
  • 50 г вершкового масла
  • 20 г рослинної олії  (1 ст.л.)
  • сіль і перець за смаком
Ліза Глінська
Фото: Ліза Глінська

Приготування:

1. Змішайте молоко, воду, цукор, сіль, вершкове масло та доведіть до кипіння.

2. Влийте суміш тонкою цівкою в борошно (I частину), постійно перемішуючи. Додайте борошно (II частину) і знову перемішайте, поки борошно повністю не зволожиться.

3. Замісіть тісто (за допомогою комбайна або руками), оберніть харчовою плівкою, покладіть у холодильник мінімум на 2 години.

4. Зробіть начинку: приготуйте картопляне пюре з маслом. Гриби і цибулю наріжте кубиком, обсмажте на олії. Посоліть, поперчіть і з'єднайте з картопляним пюре.

5. Розкачайте тісто, виріжте кола, викладіть у них начинку та зліпіть вареники.

6. Відваріть у підсоленій киплячій воді - вареники повинні спливти та проваритися ще 1-2 хвилини.

Смачного!

Вареники з картоплею - відеорецепт

Показати ще новини
Радіо НВ
X