З морквяним пюре, вином й імбиром. Євген Клопотенко розкрив секрети приготування італійського стейка особуко

29 жовтня 2020, 04:25

Кулінарний експерт і автор онлайн-курсу Мислити як кухар розповів, як приготувати італійський ніжний стейк у духовці з морквяним пюре, вином й імбиром.

«М‘ясо буде мліти в духовці декілька годин з вином та бульйоном, щоб стати ніжнішим за янгольський спів. Беліссімо. Так роблять італійці, і я готовий побитися об заклад, що саме тому вони такі щасливі. Бо готують не котлєткі, а ось таку трушну, наповнену смаком їжу», — поділився своїми враженнями шеф у своєму Instagram, де ви можете знайти ще більше рецептів.

Відео дня

Страва готується довго, але дуже просто, більшість часу вам треба буде тільки злегка контролювати процеси.

Рецепт особуко

Інгредієнти:

  • 3−4 стейка особуко (теляча гомілка)
  • 2 цибулі
  • 2 моркви
  • 4 ст.л. борошна
  • 100 мл білого сухого вина
  • 400 мл курячого бульйону
  • 2 ст. л томатної пасти
  • 2 дрібки меленого мускатного горіху
  • 2 лаврових листки
  • декілька зубчиків часнику
  • 20 г вершкового масла
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • сіль, перець (за смаком)

Для пюре

  • 4 моркви
  • 20 г. корінь імбиру
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • сіль, перець (за смаком)
Для цієї страви потрібен стейк на кістці (Фото: mythja / depositphotos)
Для цієї страви потрібен стейк на кістці / Фото: mythja / depositphotos

Приготування:

Стейки посоліть і поперчіть, натріть мускатним горіхом і запаніруйте в борошні.

Розігрійте глибоку пательню з оливковою олією та вершковим маслом, обсмажте шматки м’яса до золотистого кольору і відкладіть його.

У пательні, на якій смажилося м’ясо, обсмажте крупно порізану цибулю та моркву, додайте вино і дайте йому трохи випаруватися. Потім додайте томатну пасту та курячий бульйон (якщо у вас немає бульйону, можете додати просту воду). Посоліть і поперчіть за смаком.

М’ясо перекладіть у керамічну форму для запікання та залийте овочевим соусом, щоб він повністю покрив стейки. Додайте кілька лаврових листів і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на одну годину. Потім накрийте фольгою та готуйте ще одну годину.

Для приготування морквяного пюре помийте і почистіть моркву, загорніть у фольгу та покладіть у духовку через годину після початку запікання м’яса. Через годину дістаньте моркву разом із м’ясом. Запечену моркву перебийте в чаші блендера з додаванням солі, перцю, тертого імбиру й оливкової олії.

М’ясо особуко подавайте з соусом і морквяним пюре.

Смачного!

Як приготувати особуко (італійське м'ясо в духовці) - відео-рецепт

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X