З морквяним пюре, вином й імбиром. Євген Клопотенко розкрив секрети приготування італійського стейка особуко
Кулінарний експерт і автор онлайн-курсу Мислити як кухар розповів, як приготувати італійський ніжний стейк у духовці з морквяним пюре, вином й імбиром.
«М‘ясо буде мліти в духовці декілька годин з вином та бульйоном, щоб стати ніжнішим за янгольський спів. Беліссімо. Так роблять італійці, і я готовий побитися об заклад, що саме тому вони такі щасливі. Бо готують не котлєткі, а ось таку трушну, наповнену смаком їжу», — поділився своїми враженнями шеф у своєму Instagram, де ви можете знайти ще більше рецептів.
Страва готується довго, але дуже просто, більшість часу вам треба буде тільки злегка контролювати процеси.
Рецепт особуко
Інгредієнти:
- 3−4 стейка особуко (теляча гомілка)
- 2 цибулі
- 2 моркви
- 4 ст.л. борошна
- 100 мл білого сухого вина
- 400 мл курячого бульйону
- 2 ст. л томатної пасти
- 2 дрібки меленого мускатного горіху
- 2 лаврових листки
- декілька зубчиків часнику
- 20 г вершкового масла
- 2 ст.л. оливкової олії
- сіль, перець (за смаком)
Для пюре
- 4 моркви
- 20 г. корінь імбиру
- 2 ст. л. оливкової олії
- сіль, перець (за смаком)

Приготування:
Стейки посоліть і поперчіть, натріть мускатним горіхом і запаніруйте в борошні.
Розігрійте глибоку пательню з оливковою олією та вершковим маслом, обсмажте шматки м’яса до золотистого кольору і відкладіть його.
У пательні, на якій смажилося м’ясо, обсмажте крупно порізану цибулю та моркву, додайте вино і дайте йому трохи випаруватися. Потім додайте томатну пасту та курячий бульйон (якщо у вас немає бульйону, можете додати просту воду). Посоліть і поперчіть за смаком.
М’ясо перекладіть у керамічну форму для запікання та залийте овочевим соусом, щоб він повністю покрив стейки. Додайте кілька лаврових листів і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на одну годину. Потім накрийте фольгою та готуйте ще одну годину.
Для приготування морквяного пюре помийте і почистіть моркву, загорніть у фольгу та покладіть у духовку через годину після початку запікання м’яса. Через годину дістаньте моркву разом із м’ясом. Запечену моркву перебийте в чаші блендера з додаванням солі, перцю, тертого імбиру й оливкової олії.
М’ясо особуко подавайте з соусом і морквяним пюре.
Смачного!
Як приготувати особуко (італійське м'ясо в духовці) - відео-рецепт
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.