З хрусткою скоринкою. Рецепт пряного курячого шніцеля

23 січня 2021, 04:48
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Кулінар і блогер Іля Антебі розповіла, як приготувати улюблену страву ізраїльських дітей — відбивні з курики, чи шніцель.

Іля Антебі - автор блогу про їжу та кулінарію Смачний Ізраїль. Вона родом із Білорусі, але вже 30 років живе в Ізраїлі, де закінчила кулінарну школу Тадмор і працювала з шеф-кухарями світового рівня.

Відео дня

«Класичний рецепт шніцеля родом із Відня. Там його готують з тонкого шматка телятини, панірованої в хлібній крихті й обсмаженій у фритюрі. Згодом, шніцелі набули популярності в усьому світі, якому сьогодні відомі десятки інших рецептів. Ізраїльський шніцель готується з курячого філе», — розповіла кулінар.

Рецепт курячого шніцеля

Інгредієнти:

  • куряче філе
  • борошно
  • яйце
  • хлібна крихта
  • сіль і цукор
  • рослинна олія
vkusnoisrael.com
Фото: vkusnoisrael.com

Приготування

Куряче філе відбийте і посоліть з двох сторін.

Приготуйте 3 миски: з борошном, з хлібною крихтою, яйцем (додайте в яйце трішки солі, цукру та розмішайте). Починайте панірувать курку.

Кожне філе обваляйте в борошні, потім занурте в яйце, потім відразу в хлібну крихту, гарненько притискаючи його до крихти, щоб її приклеїлося якомога більше.

Готові шніцелі смажте на сковорідці в рослинній олії 2−3 хвилини з кожного боку. Але краще смажити у фритюрі. Фахівці стверджують, що таким чином м’ясо буде соковитим, а сам шніцель вбере менше жиру.

До яєчної суміші можна додати трішки кетчупу (тоді цукор вже не додавайте), що зробить шніцель солодшим, а корочку яскравішою. Окрім того можна додати улюблені спеції або обваляти м’ясо в хлібній крихті двічі - це зробить корочку ще більш хрусткою.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X