Якщо немає звичайної. З якою сіллю найкраще маринувати овочі

30 травня, 20:45
Морська сіль добре підходить для консервації (Фото:anastasia zhenina / unsplash)

Морська сіль добре підходить для консервації (Фото:anastasia zhenina / unsplash)

Раніше вважалося, що лише звичайна сіль підходить для маринування, проте зараз це лише міф, а опцій є набагато більше.

Після того, як завод Артемсіль призупинив свою роботу, звичайна сіль стала дефіцитним продуктом, а морська та йодована більш популярними. При цьому у багатьох кулінарів постало питання про консервацію: чи можна використовувати ці види солі для маринування та засолювання овочів, у тому числі сезонних кабачків.

Відео дня

На багатьох форумах побутує думка, що ні йодована, ні морська сіль не підходять для консервації овочів. Однак цей факт більше не відповідає дійсності. Справа в тому, що раніше в йодовану сіль додавали йодид калію, нестабільну речовину, через яку банки часто ибухали". Зараз же в сіль додають тільки йод вищої якості, тому ніякої небезпеки для консервації йодована сіль, як і морська, в якій міститься натуральний йод, не несуть.

При цьому морська сіль для консервації може бути навіть кращою опцією, ніж звичайна. Адже в ній міститься безліч корисних і необхідних людині мікроелементів, вона не затримує воду в організмі, а тому від консервації не буде набряків, а також у ній немає нерозчинних осаду та бруду, які містяться в звичайній солі та зменшують терміни зберігання консервації.

Йодована сіль також є більш корисним аналогом звичайної, маючи профілактичні властивості виникнення хвороб на основі дефіциту йоду в організмі. 

Як замаринувати кабачки

Маринувати кабачки можна будь-якою доступною сіллю, користуючись будь-яким рецептом.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X