Якщо немає звичайної. З якою сіллю найкраще маринувати овочі

Морська сіль добре підходить для консервації (Фото:anastasia zhenina / unsplash)
Раніше вважалося, що лише звичайна сіль підходить для маринування, проте зараз це лише міф, а опцій є набагато більше.
Після того, як завод Артемсіль призупинив свою роботу, звичайна сіль стала дефіцитним продуктом, а морська та йодована більш популярними. При цьому у багатьох кулінарів постало питання про консервацію: чи можна використовувати ці види солі для маринування та засолювання овочів, у тому числі сезонних кабачків.
На багатьох форумах побутує думка, що ні йодована, ні морська сіль не підходять для консервації овочів. Однак цей факт більше не відповідає дійсності. Справа в тому, що раніше в йодовану сіль додавали йодид калію, нестабільну речовину, через яку банки часто "вибухали". Зараз же в сіль додають тільки йод вищої якості, тому ніякої небезпеки для консервації йодована сіль, як і морська, в якій міститься натуральний йод, не несуть.
При цьому морська сіль для консервації може бути навіть кращою опцією, ніж звичайна. Адже в ній міститься безліч корисних і необхідних людині мікроелементів, вона не затримує воду в організмі, а тому від консервації не буде набряків, а також у ній немає нерозчинних осаду та бруду, які містяться в звичайній солі та зменшують терміни зберігання консервації.
Йодована сіль також є більш корисним аналогом звичайної, маючи профілактичні властивості виникнення хвороб на основі дефіциту йоду в організмі.
Як замаринувати кабачки
Маринувати кабачки можна будь-якою доступною сіллю, користуючись будь-яким рецептом.
- Ви можете приготувати швидку закуску з кабачків лише за 15 хвилин
- Замаринувати на зиму кабачки, як шашлик
- Зробити класичні мариновані кабачки або кабачкову ікру
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life