«Йшли до цього три з половиною роки». Євген Клопотенко розповів, як зробив свій ресторан на 100% українським

Український кулінар розповів про важливі зміни у своєму ресторані (Фото:facebook/Євген Клопотенко)
Український кулінар та гастроактивіст Євген Клопотенко поділився важливою новиною стосовного свого закладу в Києві.
«Від сьогодні наша з Інною Поперешнюк кухня в 100 років тому вперед — на 100% українська. Багато ресторанів у світі кажуть, що вони, наприклад, французькі, але використовують у стравах імбир, соєвий соус, чорний перець, який у Франції не вирощують. Тому, як на мене, у них французька кухня не на 100, а на 95%, — написав кулінар у своєму Facebook. — От і ми були на 95% українськими і йшли три з половиною роки до того, щоб отримати 100%. Вивчали нові техніки, досліджували їжу. І прийшли до цього моменту, коли всі наші продукти — народжені і виплекані в Україні. Це важко, бути українським повністю, на 100%. Але, знаєте, бути українцем взагалі ніколи не було просто.
Зараз на кухні ми відмовилися від чорного перцю, лимонного соку, шоколаду, агар агару і т. ін. Не використовуємо продукти, які імпортуються з-за кордону взимку, як от кабачки чи баклажани. А значить, тепер ми 100% грошей залишаємо лише українським виробникам.
І ми відмовилися від цих продуктів, не тому, що лимон чи чорний перець якісь погані. А тому, що хочеться відчути концентровано український смак без додатків. Насолодитися його незалежністю та унікальністю. Такий от гастрономічний націоналізм, виплеканий любов’ю до свого. Цьом".
У кінці публікації він лаконічно додав: «П.С. Наступним буде бар».
Нагадаємо, раніше Євген Клопотенко розповів, що робить паляницю паляницею.