«Регоче з сусідів». Євген Клопотенко розповів, що робить паляницю паляницею

Характерна риса паляниці - надріз (Фото:instagram.com/klopotenko)
Кулінарний експерт поділився думками щодо традиційного українського хліба.
«Зараз вивчаю паляницю. Характерна ознака — ось цей надріз зверху. Це те, що робить паляницю паляницею. І я розумію чому. Це вона типу регоче з сусідів, що не можуть вимовити її назву. Дарую вам цю думку», — написав Євген Клопотенко.
Раніше експерт також ділився простим рецептом паляниці.
Однак у коментарях видання Їжакультура додало, що такий вигляд хліба з’явився в часи СРСР:
«Такий варіант паляниці з’явився у радянському харчопромі, саме тоді сформувався візуальний образ цього хліба випеченого саме промисловим шляхом. У народній гастрономічній культурі - паляницею звали хліб, переважно обрядовий».
