Порційний омлет. Як приготувати яєчні мафіни у чашках на сніданок

29 червня, 05:12
Яєчні мафіни в чашках (Фото:fahrwasser / depositphotos)

Яєчні мафіни в чашках (Фото:fahrwasser / depositphotos)

Яєчні маффін дуже просто готувати. Крім того, їх можна приготувати заздалегідь і розігріти в мікрохвильовій печі.

Яєчні мафіни є легкою низьковуглеводною стравою. Такий сніданок буде ідеальним для тих, хто вранці довго збирається і не має часу на тривале приготування. Начинка може бути найрізноманітніша - все, що є в холодильнику, можна використовувати.

Відео дня

Яєчні мафіни - рецепт приготування

Складові:

  • яйця - 10 шт;
  • цибульний порошок – половина чайної ложки;
  • часниковий порошок – половина чайної ложки;
  • перець - чверть чайної ложки;
  • сіль - чверть чайної ложки;
  • червона цибуля - половина склянки;
  • жовтий солодкий перець – половина склянки;
  • червоний солодкий перець – половина склянки;
  • шпинат - одна чашка;
  • вершкове масло для змащування.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю та перець наріжте дрібними кубиками, а шпинат — великими шматками.
  2. Рясно змастіть форму для маффінів вершковим маслом і розкладіть все нарізане.
  3. Розігрійте духовку. Змішайте яйця, порошок цибулю, часниковий порошок, перець і сіль. Влийте яєчну суміш, заповнивши кожну порожнину на ¾.
  4. Випікайте 15-20 хвилин або доки маффін не підніметься в об'ємі. 
  5. Остудіть 2-3 хвилини у формі, потім вийміть та подавайте. Смачного!
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X