З сюрпризом всередині. Рецепт шоколадних великодніх яєць, який обов’язково сподобається дітям

6 квітня, 04:49
Рецепт шоколадних великодніх яєць (Фото:George Dolgikh/pexels)

Рецепт шоколадних великодніх яєць (Фото:George Dolgikh/pexels)

Завдяки цьому рецепту від шеф-кухаря та розробника рецептів Дженнін Брайант з The Marshside Pantry ці чудові шоколадні яйця виглядають настільки гарно, що ви не помітите, як діти з'їдять їх.

У дітей будуть сяючі посмішки на обличчях, коли вони виявлять ласощі, заховані всередині цих шоколадних великодніх яєць. Що стосується того, як ви прикрасите ласощі, це залежить від вас. Брайант каже: «Є так багато цікавих способів прикрасити шоколадні яйця, навіть використовуючи лише білий, молочний і темний шоколад. Ви завжди можете спробувати покрутити різні кольори шоколаду навколо, нанести зигзагоподібний візерунок або зробити шоколадне яйце омбре. Білий шоколад також добре тримає гелеві харчові барвники — перше шоколадне яйце, яке я зробив, було пастельних тонів, зроблене з використанням білого шоколаду та різноманітних харчових барвників».

Відео дня

Шоколадні великодні яйця: рецепт

Інгредієнти:

  • 60 г білого шоколаду
  • 60 г чорного шоколаду
  • 170 г молочного шоколаду
  • ¼ склянки міні-яєць
  • 1 столова ложка міні зефіру

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте форму для пасхальних яєць, очистивши її та дайте їй повністю висохнути перед використанням.
  2. Розтопіть окремо білий шоколад і темний шоколад, помістивши їх в окремі миски та розігрівши в мікрохвильовці — перевіряйте шоколад кожні 15−20 секунд і перемішуйте, щоб запобігти підгорянню. Вийміть шоколад з мікрохвильової печі до того, як він повністю розтане — залишкове тепло завершить роботу.
  3. Дайте білому та чорному шоколаду охолонути протягом 5 хвилин, поки вони майже не досягнуть кімнатної температури. Потім за допомогою віджимних пляшок або ложок посипте білим і чорним шоколадом обидві сторони форми для пасхальних яєць.
  4. Помістіть обидві половинки форми для яєць у холодильник на 5 хвилин, щоб политий шоколад застиг.
  5. Тим часом розтопіть молочний шоколад у мікрохвильовій печі, перевіряючи його прогрес кожні 15−20 секунд. Знову вийміть чашу з мікрохвильової печі до того, як весь шоколад розтане, щоб залишкове тепло зробило все інше. Перед використанням дайте шоколаду охолонути до кімнатної температури.
  6. Вийміть шоколадні форми з холодильника та за допомогою ложки нанесіть шар молочного шоколаду на затверділу білу та темну шоколадну крапельку — обов’язково нанесіть повний шар молочного шоколаду на кожну половину форми для яєць, а потім покладіть її знову в холодильник на 5 хвилин для застигання.
  7. Повторіть процес ще раз, розподіливши другий шар розтопленого та охолодженого молочного шоколаду на застиглий перший шар молочного шоколаду, переконавшись, що шоколадний шар нанесено повністю та рівномірно. Поставте це в холодильник для застигання на 15 хвилин.
  8. Коли шоколад застигне, вийміть 2 яєчні половинки з холодильника. Поставте тарілку середнього розміру в мікрохвильову піч або розігріту духовку, поки вона не нагріється. Потім обережно поставте одну з форм для яєць догори дном на тарілку так, щоб краї шоколадного яйця торкалися гарячої плити. Це розтопить краї шоколадного яйця. Потримайте шоколад на 5−10 секунд, поки краї не розтануть. Повторіть це з другою формою для яєць, щоб обидві половинки шоколадного яйця отримали розплавлені краї.
  9. Помістіть міні-яйця та міні-зефір в одну половину шоколадного яйця, а потім помістіть іншу половину яйця зверху, обов’язково вирівнявши розплавлені краї. Потримайте це протягом 10−15 секунд і обережно перемістіть яйце назад у холодильник, щоб краї затверділи та належним чином закріпилися.
  10. Через 10 хвилин вийміть шоколадне яйце з холодильника, акуратно дістаньте з форми для яєць і насолоджуйтесь.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X