Із замку Драмкілбо. Улюблена закуска королеви Єлизавети І з яєць і креветок
Королівський шеф-кухар розповів, яку ретро-страву обожнювала королева-мати і як її приготувати.
Eggs Drumkilbo (Яйця Драмкілбо) — незвичайна закуска, придумана в однойменному замку для тих гостей, що спізнювалися на вечерю. Однак пізніше її дуже полюбила Єлизавета І, а закуска навіть подавалася на весіллі принцеси Анни з Марком Філліпсом.
В основі закуски — яйця, креветки і майонез, приправлені додатковими інгредієнтами, які разом створюють дійсно вишукану страву.
Рецепт закуски з яєць
Інгредієнти:
- 450 мл майонезу, можна домашнього
- 4 нарізаних кубиками яйця вкруту
- 225 г креветок (приготованих, але охолоджених)
- 225 г нарізаних кубиками омарів (приготованих, але охолоджених)
- 3 нарізаних кубиками помідори (очищених від шкірки та насіння)
- 1 десертна ложка есенції анчоуса
- 6 крапель табаско
- 1 десертна ложка томатного пюре
- 4 листи желатину
- 150 мл теплого рибного бульйону
Приготування:
Замочіть желатин у холодній воді, потім розчиніть у рибному бульйоні та дайте охолонути.
Викладіть майонез у миску та додайте половину охололого желатину. Додайте всі інші інгредієнти в майонезну суміш і ретельно перемішайте.
Помістіть суміш у миску і охолодіть до застигання.
Глазуруйте рештою желатину, прикрасьте за бажанням і дайте застигнути.
Подавайте з чорним хлібом, гірчицею і крес-салатом.
Щоб зробити страву більш сучасною, можете додати авокадо.
Смачного!