Із замку Драмкілбо. Улюблена закуска королеви Єлизавети І з яєць і креветок

14 червня 2021, 04:14

Королівський шеф-кухар розповів, яку ретро-страву обожнювала королева-мати і як її приготувати.

Eggs Drumkilbo (Яйця Драмкілбо) — незвичайна закуска, придумана в однойменному замку для тих гостей, що спізнювалися на вечерю. Однак пізніше її дуже полюбила Єлизавета І, а закуска навіть подавалася на весіллі принцеси Анни з Марком Філліпсом.

Відео дня

В основі закуски — яйця, креветки і майонез, приправлені додатковими інгредієнтами, які разом створюють дійсно вишукану страву.

Рецепт закуски з яєць

Інгредієнти:

  • 450 мл майонезу, можна домашнього
  • 4 нарізаних кубиками яйця вкруту
  • 225 г креветок (приготованих, але охолоджених)
  • 225 г нарізаних кубиками омарів (приготованих, але охолоджених)
  • 3 нарізаних кубиками помідори (очищених від шкірки та насіння)
  • 1 десертна ложка есенції анчоуса
  • 6 крапель табаско
  • 1 десертна ложка томатного пюре
  • 4 листи желатину
  • 150 мл теплого рибного бульйону

Приготування:

Замочіть желатин у холодній воді, потім розчиніть у рибному бульйоні та дайте охолонути.

Викладіть майонез у миску та додайте половину охололого желатину. Додайте всі інші інгредієнти в майонезну суміш і ретельно перемішайте.

Помістіть суміш у миску і охолодіть до застигання.

Глазуруйте рештою желатину, прикрасьте за бажанням і дайте застигнути.

Подавайте з чорним хлібом, гірчицею і крес-салатом.

Щоб зробити страву більш сучасною, можете додати авокадо.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X