Ідеальний сніданок. Як приготувати яйця Бенедикт

23 лютого 2020, 02:08

Якщо яйця пашот доповнити булочкою, шинкою і голландським сиром, вийде один з найпопулярніших сніданків — яйця Бенедикт.

Яйця Бенедикт — одна з найпопулярніших страв в Америці, але і в Україні багато ресторанів подають цей традиційний сніданок. Розбиті і поміщені в гарячу воду без шкаралупи яйця доповнюють шинкою, беконом, сосисками, лососем, томатами, грибами, авокадо.

Відео дня

Як приготувати яйця Бенедикт?

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Булочка або тостовий хліб — 1 шт.
  • Яйця — 2 шт.
  • Шинка або бекон — 2 шматочки

Для соусу:

  • Жовтки — 3 шт.
  • Вершкове масло — 70 г.
  • Сік лимона — 1 ч. л.
  • Вода або біле сухе вино — 2 ст. л.
  • Сіль і перець — за смаком

Хліб або половинки булочки обсмажуємо на сухій сковороді тостері) до золотистої скоринки.

Вершкове масло нарізаємо шматочками і розтоплюємо.

У сотейник кладемо жовтки, наливаємо воду або вино, додаємо сіль, перець і сік лимона.

Ставимо каструлю на водяну баню і добре збиваємо всі інгредієнти. Коли соус почне густіти, поступово додаємо вершкове масло, продовжуючи збивати. Як тільки соус буде потрібної консистенції, знімаємо його з водяної бані.

Далі обсмажуємо на сковороді шинку або бекон з обох сторін.

Відварюємо яйця «в мішечку», щоб отримати яйця пашот. Як приготувати яйце пашот трьома способами можна прочитати тут.

Розрізаємо хліб на два трикутника (або беремо половинки булочки) і викладаємо шинку і яйця пашот. Поливаємо тост голландським соусом.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X