Ідеальний сніданок. Як приготувати яйця Бенедикт
Якщо яйця пашот доповнити булочкою, шинкою і голландським сиром, вийде один з найпопулярніших сніданків — яйця Бенедикт.
Яйця Бенедикт — одна з найпопулярніших страв в Америці, але і в Україні багато ресторанів подають цей традиційний сніданок. Розбиті і поміщені в гарячу воду без шкаралупи яйця доповнюють шинкою, беконом, сосисками, лососем, томатами, грибами, авокадо.
Як приготувати яйця Бенедикт?
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Булочка або тостовий хліб — 1 шт.
- Яйця — 2 шт.
- Шинка або бекон — 2 шматочки
Для соусу:
- Жовтки — 3 шт.
- Вершкове масло — 70 г.
- Сік лимона — 1 ч. л.
- Вода або біле сухе вино — 2 ст. л.
- Сіль і перець — за смаком
Хліб або половинки булочки обсмажуємо на сухій сковороді (в тостері) до золотистої скоринки.
Вершкове масло нарізаємо шматочками і розтоплюємо.
У сотейник кладемо жовтки, наливаємо воду або вино, додаємо сіль, перець і сік лимона.
Ставимо каструлю на водяну баню і добре збиваємо всі інгредієнти. Коли соус почне густіти, поступово додаємо вершкове масло, продовжуючи збивати. Як тільки соус буде потрібної консистенції, знімаємо його з водяної бані.
Далі обсмажуємо на сковороді шинку або бекон з обох сторін.
Відварюємо яйця «в мішечку», щоб отримати яйця пашот. Як приготувати яйце пашот трьома способами можна прочитати тут.
Розрізаємо хліб на два трикутника (або беремо половинки булочки) і викладаємо шинку і яйця пашот. Поливаємо тост голландським соусом.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.