Японський борщ. Рецепт місо-супу бутадзіру зі свининою

11 листопада 2020, 03:30

Йоші Фудзівара, шеф-кухар з Японії і власник мережі ресторанів японської кухні Fujiwara YOSHI розповів, як приготувати традиційний японський суп, який, на думку шефа, може конкурувати з борщем.

Основні інгредієнти супу: місо-паста і свинина. Є базовий набір овочів, з яким суп уже буде смачним, проте за бажанням і можливості можна додати японські гриби, дайкон і соєві паростки.

Відео дня

Рецепт місо-супу бутадзіру

Інгредієнти:

  • Вода — 3 л
  • Свиняча грудинка — 250 г
  • Місо-паста — 50 г
  • Цибуля — 2 шт.
  • Картопля — 5 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Капуста — ½ гол.

Додатково:

  • Гриби шиїтаке — 3 шт.
  • Ерінг — 1 шт.
  • Енокі - 65 м
  • Дайкон — 1 шт.
  • Соєві паростки мояші - 25 м
Скріншот з відео
Фото: Скріншот з відео

Приготування:

Почніть з продуктів, які найдовше готуються: почистіть картоплю, моркву і залиште у воді на 5 хв. Потім, наріжте цибулю і капусту. Капусту потрібно обов’язково промити. Також наріжте шиїтаке (приберіть тільки ніжку), ерінг і енокі. У дайкона потрібно використовувати тільки нижню частину. Потім наріжте імбир. М’ясо потрібно нарізати тонкими шматочками.

Налийте на сковороду олію та відправте моркву й картоплю протушкуватися. Також додайте м’ясо й обсмажуйте до неповної готовності.

Додайте в каструлю 3 л води і відправте туди овочі з м’ясом. Як тільки піна починає підніматися, акуратно приберіть її. Трохи пізніше додайте інші овочі та гриби.

У самому кінці, коли суп трохи провариться, додайте соєві паростки мояші та капусту. Тепер додайте місо-пасту, акуратно розчиняючи її в супі ложкою або через сито. Кількість місо-пасти залежить від ваших уподобань. Також, у кінці, можна додати трохи Міріна, соєвого соусу і саке. Тепер додайте вогню і почекайте поки суп закипить.

Подавати суп потрібно починаючи з викладання овочів у тарілку, після чого потрібно додати бульйон.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X