Ростбіф і буженина. Секрети приготування соковитого м’яса

16 січня, 05:05
Температура готовності свинини — 72 °C, яловичини — 60−65°С (Фото:Скриншот відео з YouTube-каналу Тарас Кліпін)

Температура готовності свинини — 72 °C, яловичини — 60−65°С (Фото:Скриншот відео з YouTube-каналу Тарас Кліпін)

Шеф-кухар Тарас Кліпін на своєму YouTube-каналі розповів, як готувати червоне м’ясо так, щоб воно не було сухим.

Як приготувати свинину

Щоб смачно приготувати цей вид м’яса, найкраще обирати відбивну або шию.

Перед випіканням нарізаємо чимало часнику, не дрібно нарізаємо моркву. До часнику додаємо розмарин, сіль, перець. Усю свинину наповнюємо часником та морквою, зверху посипаємо спеціями, даємо цукор, олію і трішки гірчиці. Усе гарно розмазуємо та, в ідеалі, залишаємо на 12 годин.

Відео дня

Свинина готова, коли всередині має 72 °C. Для цього результату духовку гріємо до 200 °C і випікаємо 30−60 хвилин у залежності від розміру.

Як приготувати яловичину

Скріншот відео з YouTube-каналу Тарас Кліпін
Фото: Скріншот відео з YouTube-каналу Тарас Кліпін

Якщо ви обираєте цей вид м’яса, готуйте вирізку, товстий край, тонкий край — загалом жирніше м’ясо. В яловичини є шість просмажок, найпопулярніша з яких медіум — 60−65°С.

Перед приготуванням нарізаємо розмарин, додаємо сіль, перець і цим «паніруємо» м’ясо, обов’язково цукримо та залишаємо на 12 годин маринуватись.

Перед випікання трішки обсмажуємо м’ясо задля гарної скоринки. Ставимо в духовку при 130 °C на 60 хвилин, а потім перевіряємо по готовності. Яловичину дістаємо швидше ніж свинину, бо в неї температура готовності нижча.

Показати ще новини
Радіо NV
X