Не киснути. Що робити з квашеною капустою, у якої зіпсувався смак

З прокислої квашеної капусти можна приготувати смачні страви (Фото:lvenks / depositphotos)
Сильний специфічний запах квашеної капусти сигналізує про те, що вона прокисла.
Квашена капуста може зберігатися у домашньому холодильнику від чотирьох до шести місяців. Джерело вітамінів, мінералів і пробіотиків — квашена капуста підтримує наш організм протягом всієї зими. І якщо раптом запах або смак продукту змінився, не поспішайте списувати його з рахунків.
Чому псується квашена капуста
До складу квашеної капусти входять живі бактерії та пробіотики, які не люблять тепле повітря. Тому капуста, яка зберігається в теплі, або швидко висихає, або скисає.
Для того, щоб капуста не почала псуватися ще в процесі закваски, їй непотрібно давати підніматися над сольовим розчином.
Як позбутися кислого смаку квашеної капусти
Різкий кислий смак і специфічний запах квашеної капусти піде після того, як ви викладете її в друшляк і добре промиєте під проточною водою.
Що можна приготувати з квашеної капусти, яка прокисла
Якщо смак скислої капусти вас більше не спокушає, не поспішайте її викидати. З квашеної капусти з кислим присмаком виходить чудовий бігус або солянка. Насолоджуйтесь новими смаками.