Десерт у склянці. П’ять компотів із сезонних фруктів

23 жовтня, 03:30
Компот із сезонних фруктів (Фото:Rawlik / depositphotos)

Компот із сезонних фруктів (Фото:Rawlik / depositphotos)

Компот — чудова альтернатива порошковим сокам та лимонадам із супермаркетів.

Пізньої осені або на початку зими його можна зварити із фруктів, які зовсім недавно були зібрані в саду. Підійдуть для компоту й вже заготовлені сухофрукти. Напій із них можна вважати фаворитом холодного сезону.

Відео дня

Компот із зібраного врожаю

Груші - 3 шт.

Яблука — 2 шт.

Виноград (бажано без кісточок) — гроно

Родзинки — 1 чашка

Кориця (мелена) — 1 ч.л.

Яблучний сік — 1,5 ст.

Вода — ¼ ст.

Крохмаль кукурудзяний — 2 ст.л.

Промийте фрукти, очистіть серцевину в грушах та яблуках, поріжте їх часточками та складіть у каструлю. Додайте ізюм, корицю, сік та воду. Доведіть до кипіння та проваріть п’ятнадцять хвилин на невеликому вогні. Зніміть каструлю з вогню, і перелийте компот через друшляк в іншу каструлю. Фрукти відставте, а в чисту суміш додайте крохмаль. Поставте на маленький вогонь і коли він почне загусати, зніміть з плити та дайте охолонути. Охолоджений компот перемішайте з фруктами і подавайте на стіл.

Компот із винограду з лимоном

Виноград — 700 г

Лимон — 4 скибочки

Цукор — 250 г

Вода — 2−2,5 л

Закип’ятіть воду із цукром у каструлі. Засипте виноград і проваріть десять хвилин на повільному вогні. Додайте лимон і дайте настоятися під кришкою.

Компот з гарбуза та яблук

Гарбуз — 300 г

Яблука — 3 шт.

Цукор — 110 г

Кислота лимонна — ½ ч.л.

Кориця — 1 паличка

Гвоздика — 2 шт.

Бадьян — 1 шт.

Помийте, почистіть і поріжте гарбуз кубиками. Покладіть його в каструлю, додайте порізані яблука та цукор. Перемішайте, покладіть спеції, залийте водою та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і чекайте. Компот буде готовий, коли гарбуз стане м’яким.

Узвар із сухофруктів

Сухофрукти — 350 г

Мед — 7−8 ст.л.

Гвоздика — 3 бут.

Мак — 1 ст.л.

Вода — 3 л

Промиті сухофрукти складіть у каструлю, залийте водою та проваріть півгодини під кришкою на маленькому вогні. Так смак вийде більш насиченим. Вимкніть вогонь, додайте в каструлю мак, гвоздику і дочекайтеся поки узвар перестане обпалювати. Розчиніть у ньому мед, охолодіть та насолоджуйтесь улюбленим смаком.

Компот із сухофруктів та апельсинів

Набір їх сухофруктів (сушені яблука) — 50 г

Чорнослив — 15 г

Курага — 15 г

Апельсин — 0,5 шт.

Цукор — 50 г

Вода — 1,7 л

Ретельно промийте сухофрукти, покладіть їх у каструлю разом із чорносливом та курагою. Залийте водою та доведіть до кипіння. Засипте цукор, покладіть кружечки апельсина та варіть п’ятнадцять хвилин на невеликому вогні. Для більш насиченого аромату та смаку готовий компот необхідно настояти під кришкою щонайменше години.

Показати ще новини
Радіо НВ
X