Смачніше від магазинного і можна дітям. Як приготувати домашнє яблучне пюре для консервування

19 жовтня, 00:14
Як зробити домашнє яблучне пюре (Фото:studioM / depositphotos)

Як зробити домашнє яблучне пюре (Фото:studioM / depositphotos)

Домашнє яблучне пюре просто приготувати. Збережіть свої осінні яблука, законсервувавши яблучне пюре в банку, щоб вони були смачними цілий рік!

З домашнім яблучним пюре ви можете контролювати текстуру та кількість цукру (або вам взагалі не потрібний цукор, якщо ви використовуєте природно солодкі яблука). Є більша ймовірність, що ви більше ніколи не купите магазинне яблучне пюре.

Відео дня

Консервування на водяній бані також є добрим способом використовувати яблука. У яблуках високий вміст кислоти та достатньо натурального цукру, щоб вони добре зберігалися при консервуванні на водяній бані. Вам взагалі не потрібний автоклав.

Якщо є фруктові сади поблизу, ви можете знайти фермерський прилавок або фермерський ринок. Для яблучного пюре підійдуть будь-які яблука, але якщо є можливість, спробуйте зібрати суміш із солодких та терпких сортів яблук.

Рецепт домашнього яблучного пюре

Складові а 4 порції):

  • Яблуко - 800 г
  • Цукор - 400 г
  • Лимонна кислота - 2 щіпки

Спосіб приготування:

  1. Яблука добре вимийте. Видаліть стебла, розріжте на четвертинки чи скибочки, очистіть та видаліть серцевини. Додайте яблука в каструлю з нержавіючої сталі або каструлю для соусу з половиною чашки води або яблучного сидру, щоб яблука не прилипали до каструлі, коли вони готуються. Якщо ви любите корицю, додайте в каструлю цілу паличку кориці.
  2. Варіть яблука, поки вони не стануть м'якими, періодично помішуючи, щоб вони не підгоріли. Дайте готовим яблукам трохи охолонути. Видаліть паличку кориці, якщо її використовували, і пропустіть приготовлені яблука через млин для харчових продуктів у велику каструлю або миску. Спробуйте соус, додавши цукор або коричневий цукор до смаку, але тільки якщо ви хочете солодший соус. Вам не потрібно додавати цукор для збереження безпеки яблучного пюре.
  3. Пропустіть охолоджене яблучне пюре через сито або харчовий млин, щоб видалити шкірку, насіння і зробити однорідним соус. Поверніть яблучне пюре у каструлю. Знову підігрійте яблучне пюре, доки воно не стане гарячим.
  4. Розлийте гаряче яблучне пюре по чистим банкам, залишаючи вільний простір. Протріть краї вологою тканиною або паперовим рушником, щоб видалити залишки пюре.
  5. Дайте банкам спокій до повного охолодження ід 12 до 24 годин). Ви дізнаєтеся, що у банки щільне вакуумне ущільнення, якщо в центрі кришки є заглиблення. Зберігайте банки у темному прохолодному місці.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X