Готовий за кілька годин. Рецепт маринованого філе товстолоба
За цим рецептом можна замаринувати й іншу рибу.
Хоча товстолоб — прісноводна риба, вона дуже низькокалорійна і має масу корисних речовин, які роблять її справді популярною. Окрім того, у цій рибі багато амінокислот, а кількість протеїну перевершує навіть молочний білок.
Оскільки риба не обробляється термічно, потрібно вибирати строго свіжого товстолоба. Ця риба досить стійка до більшості паразитів, проте не свіжа риба може бути небезпечною. Щодо зберігання страви можна не переживати, у такому маринаді ваша риба буде в безпеці.
Товстолобик на новорічному столі привнесе різноманітність до звичних оселедців лососем.

Маринований товстолобик
Інгредієнти
Інструкція приготування
- Розділіть стейки на філе, прибравши хребет. Наріжте рибу шматочками по 8-10 мм. Змішайте сіль та цукор.
- На дно ємності, в якій маринуватиметься риба, рівномірно насипте суміш солі та цукру. Потім розкладіть рибу в один шар і присипте сіллю та цукром. Повторіть усе із кожним шаром риби.
- Якщо ви не поспішайте, відправте рибу в холодильник на дві доби, щоб вона просолилася. Якщо ви хочете швидший результат, накрийте рибу тарілкою такого ж діаметра, як і розкладена риба, а зверху поставте якийсь прес. Залиште рибу у такому вигляді на 5 годин.
- Після просолювання риби, злийте з неї зайву рідину і промийте кожен шматочок. Наріжте цибулю півкільцями, дрібно нарубайте часник. Помістіть цибулю, часник і перець у банку або судок, де зберігатимете рибу. Викладіть рибу в банку, додайте оцет та олію. Зачекайте близько 2 годин, щоб риба промаринувалась (вона побіліє).
- Зберігайте рибу до місяця в холодильнику.