Смачніше ніж із магазину. Як засолити до новорічного столу червону рибу

22 грудня 2022, 03:05
Червона риба домашнього засолювання найсмачніша (Фото:KarepaStock / depositphotos)

Червона риба домашнього засолювання найсмачніша (Фото:KarepaStock / depositphotos)

Варто один раз власноруч засолити червону рибу та більше ніколи не захочеться купувати її у магазинах.

Підготовка святкового столу — окрема історія для кожної господині, особливо перед зустріччю Нового року. Цього року на новорічному столі мають бути морепродукти та риба. Побалуйте себе та гостей червоною рибою власного засолювання.

Відео дня

Як правильно засолити червону рибу до новорічного столу

Для засолювання підходить будь-яка червона риба. Найбільш вдало та смачно виходять засолені шматочки філе зі шкіркою — без неї риба не просолиться належним чином.

Сухе засолювання

Класичний спосіб для якого використовуються виключно сухі інгредієнти: сіль, спеції, цукор. Ними необхідно натерти рибу, покласти її під гніт і прибрати в холодильник на 12 чи 24 години. Чим довше риба полежить, тим солонішою вона стане.

На один кг філе червоної риби вам знадобиться 2 ст. солі, 1 ст. цукру та спеції за смаком.

Мокре засолювання

У цьому рецепті рибу для засолювання заливають розсолом із води, солі та цукру. Замість цукру можна взяти мед. Риба тоді вийде ніжніше та солодше на смак. Розсіл доводять до кипіння, дають йому охолонути та заливають рибу. Щоб приготуватися, вона має простояти у ньому 6 годин.

Для розсолу потрібно взяти 1 л води, 3 ст.л. солі, 1ст. цукру, спеції на смак.

Швидке засолювання

Для цього способу підходить вищезазначений розсіл. Рибу необхідно нарізати тонкими шматочками, не товще 5 мм, і залити розсолом на півтори-дві години. Потім дістати її з розсолу, змастити олією та прибрати на годину в холодильник. Після цього риба буде готова.

Головні правила засолювання

  • Для засолювання червоної риби підходить велика сіль. Можна використати морську.
  • При сухому засолюванні риба натирається сіллю з усіх боків, навіть з боку шкіри.
  • Цукор не є обов’язковим, але бажаним інгредієнтом при засолюванні. Він допомагає зберегти щільність риби, робить смак ніжнішим.
  • Для засолювання краще підходить скляний, керамічний або емальований посуд. Від металевого в ній може виникнути специфічний присмак.
  • Зберігати рибу власного засолювання необхідно в холодильнику не більше трьох діб. Тому краще готувати її невеликими порціями.
Показати ще новини
Радіо NV
X