Секретний інгредієнт. Рецепт квашеної капусти, яка не потемніє та не гірчить

Квашена капуста (Фото:AndyCandy / depositphotos)
Щоб квашена капуста не змінювала свій колір і не гірчила, до неї, при приготуванні, необхідно додати яблука.
Несподіване поєднання дозволяє насолоджуватися смаком хрусткої, з насиченим ароматом корисної квашеної капусти протягом усієї зими та з гордістю ставити її на святковий стіл.
Як приготувати квашену капусту з яблуками.
Складові:
Капуста — 4,5 кг
Морква — 150 г
Яблука — 400 г
Сіль — 3 повні ст. л.
Лавровий лист і чорний перець горошком — за смаком
Спосіб приготування:
У миску з нашаткованою капустою та морквою додаємо сіль і добре виминаємо, поки капуста не дасть сік.
Перекладаємо капусту в ємність, де її кваситимемо (не менше 5 літрів), щільно укладаємо її до середини ємності та додаємо очищені від серцевини яблука. Докладаємо капусту до верху, додаємо невеликий лавровий лист та горошини перцю. Притискаємо капусту вагою.
Капуста заквашується від шести до восьми днів за кімнатної температури. Щодня в ній необхідно робити поглиблення, щоб виходила гіркота. Крім цього, щодня на пару годин необхідно залишати ємність відкритою, щоб капуста подихала.
Готову квашену капусту рекомендується зберігати у прохолодному місці під щільно закритою кришкою.
Слідкуйте за тим, щоб капуста завжди була повністю покрита розсолом. Якщо він пішов, примніть її, ніби видавлюючи сік назад. Без розсолу капуста швидко псується.
Раніше в НВ кулінарний експерт Євген Клопотенко ділився двома рецептами квашеної капусти, а дієтолог Наталія Самойленко розповіла про корисні властивості квашеної капусти. Сміливо насолоджуйтесь її смаком усю зиму.