Компот, варення, джем. Що приготувати з персиків у розпал сезону

22 серпня 2021, 03:22

Ділимося чотирма простими рецептами на зиму з персиками в головній ролі.

Персик - це антидепресант натурального походження, який володіє безліччю корисних властивостей. І поки сезон цього фрукта в самому розпалі, насолоджуватися персиками можна не тільки в свіжому вигляді, а й заготувити їх на зиму цілими, в компотах, джемах і вареннях.

Відео дня

Компот із персиків

Візьміть кілька персиків, промийте, залийте окропом і через 15-20 хвилин злийте цю воду в сотейник. Доведіть до кипіння, додайте цукор за смаком (100-150 г на 3 л банку, якщо персики солодкі) і пів чайної ложки лимонної кислоти. Дайте покипіти пару хвилин, потім заливайте в стерилізовані банки.

Готово!

Цілі персики у власному соку

Процес приготування майже той же, що й у компоту. Добре промийте персики, залийте окропом і дайте постояти 20-25 хвилин. Потім злийте воду в сотейник, додайте цукор (близько 200 г на 6 персиків) і варіть сироп, поки цукор повністю не розчиниться. Покладіть персики в стерилізовані банки, залийте сиропом і закрутіть банки.

Варення з персиків дольками

Промийте персики і наріжте їх часточками. Засипте цукром за смаком (200-250 г на кг персиків). Коли персики дадуть сік, перекладіть все в сотейник і варіть 30 хвилин. Потім дайте постояти пару годин, щоб сироп став концентрованішим. Далі знову відправте на вогонь, додайте кілька часточок лимона для легкої кислинки і проваріть все разом ще 15 хвилин. Потім перелийте варення в стерилізовані банки і закручуйте.

Джем із персиків

Щоб приготувати джем, наріжте персики і поставте на вогонь, щоб трохи їх уварити. Потім зніміть з вогню, перебейте в блендері і повертайте в сотейник на середній вогонь. Додайте цукор за смаком, трохи лимонного соку і ваніліну. Накрийте джем кришкою, щоб він не стріляв, і варіть близько 30 хвилин. Потім розлийте по стерилізованих банках і закручуйте.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X