Нестандартне заготівля. Рецепт оцту зі свіжої малини

9 липня, 05:07
Оцет готується від 20 днів до 3−4 місяців (Фото:instagram.com/delarosarealfoods613)

Оцет готується від 20 днів до 3−4 місяців (Фото:instagram.com/delarosarealfoods613)

Рецептом поділився Алекс Якутов, шеф-кухар та експерт реаліті Нового каналу На Ножах.

Зазвичай малину використовують для приготування джемів та варення, але з неї можна зробити і оцет. Хоча процес виготовлення тривалий, результат того вартує. Завдяки насиченому смаку та аромату його використовують для заправки салатів зі свіжої зелені, приготування маринадів для м’яса та риби.

Відео дня

Рецепт оцту з малини

Інгредієнти:

  • 1 кг малини
  • 10 г живих дріжджів
  • 20 г води
  • Непастеризований яблучний оцет — потрібну кількість вираховуємо в процесі.

Приготування:

Малину перечавіть руками та перекладіть у ємність. Розмішайте дріжджі з водою та додайте в малинове пюре.

Закрийте ємність кришкою та поставте бродити в тепле місце на 7−10 днів, періодично випускаючи вуглекислий газ.

Після ферментації відтисніть малину через марлю. Вийде малиновий сидр 6−8% алкоголю. Перелийте його в чисту ємність, додайте непастеризований яблучний оцет в кількості 20% ваги від отриманого малинового сидру.

Накрийте ємність чистою тканиною і лишіть бродити в темному сухому місці на 3−4 місяці. Щоб зробити оцет швидше, купіть найдешевший аератор і підключіть його до браги. При постійному потоку повітря оцет приготується за 10−14 днів.

Показати ще новини
Радіо НВ
X