Як заготовити ягоди на зиму. Корисні поради від судді МастерШеф

5 липня 2020, 17:21

Ідеальна конструкція для сушіння ягід — це натягнута на дерев’яну рамку москітна сітка

Кондитер та суддя проєкту МастерШеф Ліза Глинська на сторінці в Instagram поділилася, як правильно заготовити ягоди на зиму. Кулінар докладно розповіла про метод сушіння.

Відео дня

Перед тим, як приступати безпосередньо до сушіння, ягоди потрібно підготувати: перебрати, відсортувати всі м’яті та зіпсовані. Для сушки потрібно обирати плоди пружні: не перезрілі та не зелені. Можна їх попередньо вимити крім малини, ожини та шовковиці).

Якщо ягоди великі (наприклад, полуниця), то краще їх нарізати часточками. А можна — засушити ягоди на зиму в цілому вигляді. Черешню і вишню сушать з кісточкою і без, в цілому вигляді або ж, розділивши на половинки. Самий бюджетний і екологічний варіант — сушка ягід на свіжому повітрі.

Правила сушки

Ягоди повинні обдуватися повітрям і зверху, і знизу — так вони рівномірно просушаться

Якщо ви сушите ягоди на суцільній поверхні, а не на сітці, вистилайте її пергаментом. Ні в якому разі не використовуйте для цих цілей газети та журнали.

Протягом періоду сушки, ягоди потрібно перекладати, перевертати, щоб вони не запарювалися та не псувалися.

Ягоди потрібно накрити зверху марлею, щоб на них не потрапляв пил. Ягоди сушаться нема на прямому сонці, а в тіні. Час сушіння — приблизно тиждень.

Ідеальна конструкція для сушіння ягід — це натягнута на дерев’яну рамку москітна сітка. На такому лотку ягоди сушаться більш рівномірно. І не потрібно боятися, щоб вони зіпсуються з одного боку, тому, що ягоди обдуваються повітрям з усіх боків.

Можна також засушити ягоди в сушильному апараті. Працювати з ним просто: фрукти і ягоди розкладаються на спеціальних лотках і, обдуваються теплим повітрям, сушаться протягом деякого часу.

Викладаючи ягоди на піддон, залишайте між ними невелику відстань: так вони просушаться більш рівномірно. Час сушіння залежить від соковитості ягід, їх розміру, товщини та потужності сушильного апарату.

Бонус сушильного апарату в тому, що ягоди не темніють, як це зазвичай відбувається при сушінні на повітрі, а зберігають гарний колір і максимум корисних речовин.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X