Без заморожування, висушування та солі. Як заготовити свіжий кріп для тривалого зберігання

15 липня, 04:45
Як заготувати кріп на зиму (Фото:unsplash)

Як заготувати кріп на зиму (Фото:unsplash)

Ароматні трави, у тому числі кріп, надають будь-якій страві свіжості, особливого смаку, а також вдало підкреслюють особливості інших продуктів.

Найбільша кількість вітамінів та корисних мікроелементів міститься саме у свіжому кропі. Взимку знайти смачну зелень може бути проблематично, тому варто запастися ним у сезон, тобто влітку.

Відео дня

Існує простий спосіб консервування кропу без солі, висушування та заморозки.

Попередньо потрібно підготувати банки — ретельно вимити з використанням соди, а потім простерилізувати та висушити насухо.

Потім потрібно ретельно вимити кріп, очистити його від стеблів та висушити його «пухнасту» частину. Після того, як зелень буде сухою, її потрібно закрити в банки. Не варто м’яти кріп та трамбувати його занадто щільно.

Така залень може зберігатися бльзько трьох місяців.

Раніше також шеф та експерт реаліті Нового каналу На ножах Алекс Якутов розповів п’ять лайфхаків, як зберегти аромат духмяних трав.

Нагадаємо, раніше кулінарний експерт Євген Клопотенко розповів про те, як висушити фрукти та ягоди, щоб зберігати їх довше. Також раніше він розповідав, як правильно готувати варення, а Алла Ковальчук та Андрій Бабаєв ділилися лайфхаками із заморозки ягід.

Редактор: Лілія Вітюк
Показати ще новини
Радіо НВ
X