Від биточків до пудингу. 6 простих страв з рису, які можна приготувати у сьогоднішніх умовах

8 квітня, 04:34
Щоб зварити рис, достатньо закип’ятити його та залишити на 30 хвилин (Фото:Anna_Shepulova/depositphotos.com)

Щоб зварити рис, достатньо закип’ятити його та залишити на 30 хвилин (Фото:Anna_Shepulova/depositphotos.com)

Рис — один із тих продуктів, які зараз легко дістати. Розповідаємо, що приготувати з цієї крупи.

Хоча гречка вважається найбільш загальнодоступною під час надзвичайних ситуацій, саме вона першою зникла з прилавків у магазинах. Натомість полиці супермаркетів все ще наповнює рис, який нічим не поступається колезі. Розповідаємо, що з нього приготувати.

Відео дня

Почати варто з лайфхаку по варінню рису від Євгена Клопотенка:

«Щоб зварити рис, просто одну його частину заливаєте двома частинами води, доводите до кипіння, накриваєте та знімаєте з вогню. За 30 хвилин він сам себе приготує».

Такий метод може заощадити ваш час і потребує менше ресурсів.

Страви з рису

Перше, що спадає на думку — плов. Якщо вам пощастило обзавестися м’ясом, готуйте класичний плов, другий варіант — плов з тушонкою, третій — овочевий плов.

Також можна приготувати пряний рис із сосисками, який нагадуватиме плов.

Скоріше за все, рис для суші, авокадо та соєвий соус — не перші продукти, які розбирають у супермаркетах. Однак це чудовий набір для суші. Звичайно, крутити симетричні роли ми вам не пропонуємо, але приготувати ліниві суші у склянці — чудова ідея.

Ще одна хороша японська страва — рисові пиріжки онігірі. Рецепт можна спростити, додавши ту начинку, яка є в наявності.

Також, у разі відсутності м’яса чи картоплі, можна приготувати биточки з рису.

Інгредієнти:

  • 100 г рису
  • 1 яйце
  • 3 ст.л. борошна
  • 5 ст.л. сухарів панірувальних
  • олія
  • сіль та спеції за смаком

Також ви можете додати горошок, кукурудзу чи інші добавки.

Приготування:

Відваріть рис і дайте йому охолонути до теплого стану.

Змішайте рис, борошно, яйце, сіль та спеції. Перемішайте до одержання однорідної маси.

Сформуйте з тіста битки середнього розміру, обваляйте в сухарях і обсмажуйте на до золотистої скоринки.

Готово!

Якщо ж вам хочеться чогось солодкого, приготуйте рисовий пудинг за рецептом Євгена Клопотенка.

«Якщо у вас є яйця (і це я не про залізні, які тепер є у кожного українця), то можна зробити солодкий пудинг. Така дуже поживна штука, що дає сили та емоції радості. Вам це потрібно. Бо хтось боронить країну зараз на інформаційних, бойових, психологічних та медичних фронтах, а хтось після перемоги буде займатися її відбудовою. Тому бережіть себе, котики, та не забувайте їсти. Кожен важливий і кожен має свою місію», — підписав рецепт Євген Клопотенко.

Інгредієнти:

  • 700−800 г відвареного рису
  • 4 яйця
  • 1 л молока (чи вода + сухе молоко або вершкове масло)
  • 150−200 г цукру
  • Цедра апельсина, кориця, ваніль за наявності

Приготування:

Залийте рис водою, вдвічі більшої за об'ємом, доведіть до кипіння, накрийте кришкою і зніміть з вогню. За 30 хвилин рис сам доготується.

В окремій мисці збийте яйця, молоко та цукор. Якщо у вас є якась добавка на кшталт ванілі чи кориці, додайте.

Перекладіть рис у форму для запікання, залийте яєчною сумішшю та запікайте 45−60 хвилин до золотистої скоринки при 180С. Готувати можна також у мультиварці.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X