Якщо ви вдома. Як самостійно спекти хліб
Шеф-кухар та експерт реаліті На ножах ( Новий канал) Алекс Якутов поділився рецептом рецептом домашнього хліба, який може стати в нагоді, якщо ви знаходитесь вдома і можете готувати їжу.
Алекс Якутов
Багато магазинів зараз закриті або недоступні через небезпеку бойових дій на вулицях. Якщо у вас є можливість готувати та необхідні продукти, ви все ще можете приготувати хліб самостійно, скориставшись хлібопічкою або духовкою. У цьому вам допоможе рецепт відомого шефа.
Рецепт домашнього хліба від Алекса Якутова

Інгредієнти:
- Борошно вищого гатунку — 1 кг
- Дріжджі - 150 г
- Молоко — 150 г
- Яйця — 4 шт.
- Масло вершкове — 200 г
- Цукор — 350 г
- Сіль — 10 г
Приготування:
1. Спочатку слід підготувати опару — хлібну закваску. Для цього 200 г борошна, дріжджі та тепле молоко з'єднати, розмішати та залишити мінімум на 20 хвилин, щоб опара піднялася.
2. Далі з'єднати яйця та цукор. Додати борошно та опару, замісити тісто.
3. Поступово додати в тісто топлене вершкове масло. Наприкінці всипати сіль.
4. Поставити тісто у тепле місце без протягів.
5. У міру зростання тіста провести чотири обминки. Приблизно кожні 30 хвилин.
6. Після сформувати буханці такої форми, як вам подобається.
7. Сформовані буханці викласти на деко, застелене пергаментом, і дати трохи піднятися. Після чого змастити зверху сумішшю з яєць та молока. Можна також посипати хліб кунжутом.
8. Відправити в духовку, розігріту до 190 градусів на 10 хвилин. Після цього зменшити температуру до 160 градусів і випікати ще 10 хвилин. Температура тіста всередині має бути 95 градусів.
9. Готовність хліба перевірити, проткнувши його зубочисткою. Якщо тісто залишилося на зубочистці, буханець можна ще залишити в духовці. Якщо не прилипає, то домашній хліб готовий.
Смачного!