Незвичайно. Рецепт кукурудзяного морозива без цукру та збивання з солодкою ягідною крихтою

8 серпня, 23:12
Кукурудзяне морозиво з ягідною крихтою (Фото:David Disponett/pexels)

Кукурудзяне морозиво з ягідною крихтою (Фото:David Disponett/pexels)

Коли ми думаємо про літо, на думку відразу ж приходять дві речі: холодне морозиво, ягоди та сезонні овочі. У цьому рецепті об'єднані ці компоненти, щоб приготувати ідеальне морозиво.

У серпні розпочинається сезон збирання врожаю кукурудзи. Це соковита, ароматна та дуже універсальна їжа. Її дуже просто зварити і з'їсти як качан або приготувати на грилі і намазати солоним маслом. Також вона добре поєднується із сальсою та салатами, а також може освіжити пасту чи страви на основі рису. Свіжа солодка кукурудза також є гарним інгредієнтом для літніх десертів, таких як кукурудзяне морозиво. Спочатку солодку кукурудзу піддають короткочасному варінню для подальшого розкриття її смаку, а потім перетворюють на пюре. Пюре використовується для ароматизації основи для морозива без збивання, яка набуває пікантного ягідного вихору з різних стиглих літніх ягід та шматочків маслянистого пісочного печива, щоб створити ідеально підсолоджене вершкове кукурудзяне морозиво.

Відео дня

Як приготувати кукурудзяне морозиво

Це морозиво вимагає трохи більше зусиль, ніж звичайне ванільне морозиво без збивання. Приготування даного морозива складається з трьох основних етапів: приготування ягідної суміші, приготування основи для морозива, збирання та заморожування.

Приготуйте ягідну суміш. Доведіть до кипіння різні ягоди з цукром і сіллю і варіть, поки ягоди не розкришаться, не загуснуть і не перетворяться на джем. У ягідну суміш додайте лимонну цедру та сік, процідіть та остудіть.

Зробіть основу для морозива. Кукурудзу обсмажте на вершковому маслі із цукром та сіллю до м'якості. Пюрируйте кукурудзу густими вершками, процідіть суміш, щоб вийшло густе кукурудзяне пюре, і охолодіть. Хоча кукурудзяне пюре може вимагати трохи зусиль, це найкращий спосіб переконатися, що морозиво має чудовий кукурудзяний смак. Перемішайте охолоджене пюре зі згущеним молоком, ваніллю та сіллю. Змішайте збиті вершки з кукурудзяною сумішшю, щоб вийшла основа для морозива, а потім додайте нарізане пісочне печиво.

Зберіть все разом. Викладіть половину основи для морозива в холодну форму і вмішайте половину ягідної суміші. Зверху викладіть частину основи для морозива, що залишилася. Таке нашарування гарантує, що кожна ложка проходитиме через ягідний вихор. Заморозьте морозиво, поки воно не затвердіє, але його можна буде брати ложкою.

Поради щодо приготування морозива

  • Якщо ви не можете дістати свіжу кукурудзу та ягоди, заморожені фрукти та овочі теж підійдуть.
  • Перш ніж почати готувати, звільніть місце в морозильній камері для морозива.
  • Морозиво можна робити поетапно протягом двох днів. Зробіть ягідну суміш і кукурудзяне пюре за день, а потім закінчіть збирання морозива і заморозьте його наступного дня.
  • Не потрібно робити власне пісочне печиво: куплене в магазині печиво відмінно підійде.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X