Як із кондитерської. Як приготувати святковий торт «пломбір» на туристичній плиті

8 грудня 2022, 21:07
Торт зі смаком пломбіру (Фото:Cup of Couple / pexels)

Торт зі смаком пломбіру (Фото:Cup of Couple / pexels)

Торт із незвичайним смаком пломбіру перенесе у дитинство та стане оригінальним додаванням до святкового чаювання.

Простий рецепт оригінального десерту від блогерки RayVika з легкістю можна прирівняти до кондитерського шедевра. Торт зі смаком пломбіру можна зробити навіть під час відключення світла. Для його приготування можна обійтися туристичною портативною плитою.

Відео дня

Як приготувати торт зі смаком пломбіру без випікання в духовці

Складові

Для тіста:

Борошно — 250 г

Цукор — 70 г

Масло вершкове — 150 г

Для крему:

Сметана (20%) — 500 г

Яйця — 2 шт.

Цукор — 150 г

Цукор ванільний цукор — 1 уп.

Крохмаль (кукурудзяний або картопляний) — 2 ст. л.

Масло вершкове — 50 г

Приготування

Перед безпосереднім приготуванням торта рекомендуємо зробити крем. Додайте в каструлю з товстим дном два яйця, цукор, ванільний цукор та крохмаль. Добре перемішуючи, додайте сметану. Поставте каструлю на пів хвилини на сильний вогонь — дно каструлі має нагрітися. Зменште вогонь і постійно помішуючи, варіть крем три-чотири хвилини. Після того, як маса загусне, покладіть в неї масло та перемішайте. Готовий крем остудіть і закрийте харчовою плівкою, щоб він не обвітрився.

Для приготування коржів просійте борошно та перемішайте його з цукром. Натріть на великій тертці вершкове масло, додайте його в борошно з цукром і, перемішуючи, зробіть пісочну крихту.

Отриману масу необхідно обсмажити на сковорідці. Для того, щоб крихта підсмажилася рівномірно та стала красивого золотистого кольору, приготуйте її в два заходи.

Візьміть роз'ємну форму. В ній потрібно сформувати торт. Викладаємо шар пісочної крихти, розрівнюємо його. Зверху крем і знову крихту. Повинно вийде три-чотири шари. Верхній шар промазуємо кремом і посипаємо всім, що любите: тертим шоколадом, горіхами, ягодами. Можна прикрасити улюбленим кондитерським декором.

Поставте торт на ніч у холодильник. Перед подачею не забудьте дістати його із форми.

Показати ще новини
Радіо NV
X