Бюджетний делікатес. Як приготувати свинячу щоку в духовці
Досвідчені кулінари знають, що приготувати смачне м’ясо можна з будь-якої частини туші і цим зробити меню сім'ї різноманітним. Щоковина в рукаві в духовці - ароматна і ситна страва, яка підійде і на святковий стіл.
Багато хто побоюється використовувати цю частину свинячої туші, проте при правильному приготуванні м’ясо вийде ніжним і м’яким. Крім того, щоковина свиняча буде чудовим варіантом закуски як до повсякденного обіду, так і на святковий стіл на Новий рік 2022.
Щоковина свиняча в духовці запечена
Інгредієнти:
- Свинячі щоки — 1 — 1,5 кг,
- Спеції (чорний, запашний або червоний гострий перець, гвоздика, насіння кропу або гірчиці, листя лаврового листа, суха рукола, сіль — на вибір) — за смаком.
Спосіб приготування:
- Свинячу щоковину ретельно вимийте у холодній воді, шкірку добре потріть щіткою. Потім обсушіть паперовими рушниками.
- Натріть м’ясо спочатку сіллю, а потім усіма іншими спеціями до смаку. Якщо використовуєте великий шматок, його можна трохи надрізати.
- Загорніть у фольгу і поставте на ніч у холодильник (можна на добу — тоді м’ясо краще просочиться, а сіль розчиниться).
- Перекладіть м’ясо у рукав. Викладаємо на лист і відправляємо готуватися в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30 хвилин.
- Через 30 хвилин зменшуємо вогонь до мінімуму та залишаємо ще на 1.5−2 години.
- Дістаємо, охолоджуємо. Смачного!
Порада: купуйте свинячі щоки зі шкірою, такий шматочок виглядатиме презентабельно і не розвалиться в процесі приготування. Шкура має бути чистою, без ворсинок. Якщо шкірка тверда чи завітряна краще не купувати такий продукт.