Гранат, апельсин або ківі. Як замаринувати шашлики в соусі для гурманів

Екзотичні соуси для шашлику (Фото:mefodiy/pexels)
Шашлики для гурманів можна приготувати за допомогою небанальних соусів.
Соуси з екзотичного ківі, апельсинового або гранатового соку роблять м’ясо напрочуд ніжним і соковитим на смак, надаючи йому особливого оригінального присмаку. Готувати їх абсолютно не складно, головне знати правильні пропорції.
Як приготувати соус для шашлику з ківі
Ківі має унікальну здатність — розм’якшувати волокна будь-якого навіть найжорсткішого м’яса. Але є нюанс. Варто перетримати м’ясо в соусі з ківі, й воно вийде пересушене внаслідок підсмажування.
Складові
М’ясо — 1 кг
Ківі - 3 шт.
Цибуля — 1 шт.
Зелень (за смаком) — 1 пучок
Перець чорний мелений — 1 ч.л.
Приготування
Поріжте м’ясо на шматки та помістіть у посуд для маринування. Зніміть шкірку з ківі та подрібніть його до стану пюре. Поріжте цибулю півкільцями, а зелень на досить великі частини. Змішайте м’ясо, пюре з ківі та зелень. Поперчіть і дайте настоятися м’ясу протягом години.
Як приготувати соус для шашлику з гранатового соку
Гранатовий сік ідеально поєднується з темними видами м’яса.
Складові
М’ясо — 1 кг
Гранатовий сік — 2 ст.
Горілка — 0,5 ст.
Цибуля — 1 шт.
Зелень (за смаком) — 2 пучки
Сіль — 1 ч.л.
Перець чорний мелений — 1 ч.л.
Приготування
Підготуйте м’ясо до маринування, розділивши на шматки. Крупно поріжте зелень та цибулю. Пересипте ними м’ясо, додаючи сіль та перець. Залийте соком, додайте горілку та залиште маринуватися на вісім-десять годин.
Як приготувати соус для шашлику з апельсинового соку
Соус із апельсинового соку особливо підходить для білого м’яса.
Складові
М’ясо — 1 кг
Сік апельсиновий — 500 мл
Перець червоний гострий — 1 стручок
Перець чорний мелений — 0,5 ч.л.
Часник — 2 зубчики
Сіль за смаком
Приготування
Складіть порізане на шматки м’ясо в маринований посуд. Подрібніть червоний перець, часник, додайте чорний перець, сіль і змішайте з м’ясом. Залийте м’ясо апельсиновим соком і залиште маринуватися на дві години. Якщо через дві години м’ясо здасться вам сухуватим, додайте в соус перед приготуванням 2 ст.л. рослинної олії.