Гранат, апельсин або ківі. Як замаринувати шашлики в соусі для гурманів

6 травня, 12:05
Екзотичні соуси для шашлику (Фото:mefodiy/pexels)

Екзотичні соуси для шашлику (Фото:mefodiy/pexels)

Шашлики для гурманів можна приготувати за допомогою небанальних соусів.

Соуси з екзотичного ківі, апельсинового або гранатового соку роблять м’ясо напрочуд ніжним і соковитим на смак, надаючи йому особливого оригінального присмаку. Готувати їх абсолютно не складно, головне знати правильні пропорції.

Відео дня

Як приготувати соус для шашлику з ківі

Ківі має унікальну здатність — розм’якшувати волокна будь-якого навіть найжорсткішого м’яса. Але є нюанс. Варто перетримати м’ясо в соусі з ківі, й воно вийде пересушене внаслідок підсмажування.

Складові

М’ясо — 1 кг

Ківі - 3 шт.

Цибуля — 1 шт.

Зелень (за смаком) — 1 пучок

Перець чорний мелений — 1 ч.л.

Приготування

Поріжте м’ясо на шматки та помістіть у посуд для маринування. Зніміть шкірку з ківі та подрібніть його до стану пюре. Поріжте цибулю півкільцями, а зелень на досить великі частини. Змішайте м’ясо, пюре з ківі та зелень. Поперчіть і дайте настоятися м’ясу протягом години.

Як приготувати соус для шашлику з гранатового соку

Гранатовий сік ідеально поєднується з темними видами м’яса.

Складові

М’ясо — 1 кг

Гранатовий сік — 2 ст.

Горілка — 0,5 ст.

Цибуля — 1 шт.

Зелень (за смаком) — 2 пучки

Сіль — 1 ч.л.

Перець чорний мелений — 1 ч.л.

Приготування

Підготуйте м’ясо до маринування, розділивши на шматки. Крупно поріжте зелень та цибулю. Пересипте ними м’ясо, додаючи сіль та перець. Залийте соком, додайте горілку та залиште маринуватися на вісім-десять годин.

Як приготувати соус для шашлику з апельсинового соку

Соус із апельсинового соку особливо підходить для білого м’яса.

Складові

М’ясо — 1 кг

Сік апельсиновий — 500 мл

Перець червоний гострий — 1 стручок

Перець чорний мелений — 0,5 ч.л.

Часник — 2 зубчики

Сіль за смаком

Приготування

Складіть порізане на шматки м’ясо в маринований посуд. Подрібніть червоний перець, часник, додайте чорний перець, сіль і змішайте з м’ясом. Залийте м’ясо апельсиновим соком і залиште маринуватися на дві години. Якщо через дві години м’ясо здасться вам сухуватим, додайте в соус перед приготуванням 2 ст.л. рослинної олії.

X