Добавку до столу. Топ-9 секретів приготування ніжних курячих котлет

9 січня, 03:53
Ніжні та соковиті курячі котлети (Фото:dayanarudnitskaya /instagram)

Ніжні та соковиті курячі котлети (Фото:dayanarudnitskaya /instagram)

Вживаючи в їжу куряче м’ясо, ми поглинаємо майже весь спектр жирних кислот.

У м’ясі курки містяться майже всі необхідні організму людини вітаміни та мінерали. Завдяки унікальному складу, його по праву можна вважати важливим продуктом у харчуванні не тільки дорослих, а й дітей, а котлети з курячого м’яса — ідеальна страва, яка заслуговує на найвищу похвалу. Звісно, якщо знати секрети приготування.

Відео дня

Як приготувати курячий фарш, щоб вийшли смачні м’які котлети

  • Використовуйте для фаршу шматочки м’яса без шкіри.
  • Після того, як замісили фарш, дайте йому постояти пів години, а перед формуванням котлет добре відбийте його руками.
  • В один кілограм фаршу рекомендується додавати не більше 3 яєць та 250 г хліба.
  • Хліб необхідно вимочувати у молоці.
  • Обов’язково додайте у фарш дрібно порізану, натерту на тертці або подрібнену блендером цибулю.

Для того, щоб котлети вийшли соковитішими, в них додатково можна додати

  • Дрібно нарізане сало.
  • Натертий на тертці кабачок.
  • Готове картопляне пюре з часником.
  • Столову ложку майонезу.

Намагайтеся не використовувати кілька додаткових інгредієнтів одночасно.

Класичний рецепт курячих котлет

Філе куряче — 500 г

Яйця курячі - 1 шт.

Цибуля — 2 шт.

Олія вершкова — 40 г

Хліб білий — 100 г

Молоко — 200 мл

Сухарі панірувальні - 100 г — за бажанням

Олія — для підсмажування

Сіль, перець, спеції - за смаком

Підсмажте дрібно порізану цибулю на вершковому маслі до золотистого кольору. Замочіть м’якуш білого хліба в молоці приблизно на п’ять хвилин. Пропустіть через м’ясорубку м’ясо, цибулю та хліб. Додайте в отриманий фарш яйце, сіль та спеції. Перемішайте його, відбийте та відставте на пів години. Сформуйте котлети, обваляйте в сухарях та посмажте на розігрітій сковороді. Для того, щоб страва вийшла більш дієтичною, складіть підсмажені котлети в каструлю, додайте в неї трохи води, прикрийте кришкою та дайте котлетам пропаритися на маленькому вогні.

Раніше в NV поділилися рецептом приготування курки цілком. Дуже простий спосіб. Навчили робити оригінальні салати з курячим м’ясом. Їх можна приготувати замість олів'є.

Показати ще новини
Радіо NV
X