Добавку до столу. Топ-9 секретів приготування ніжних курячих котлет

Ніжні та соковиті курячі котлети (Фото:dayanarudnitskaya /instagram)
Вживаючи в їжу куряче м’ясо, ми поглинаємо майже весь спектр жирних кислот.
У м’ясі курки містяться майже всі необхідні організму людини вітаміни та мінерали. Завдяки унікальному складу, його по праву можна вважати важливим продуктом у харчуванні не тільки дорослих, а й дітей, а котлети з курячого м’яса — ідеальна страва, яка заслуговує на найвищу похвалу. Звісно, якщо знати секрети приготування.
Як приготувати курячий фарш, щоб вийшли смачні м’які котлети
- Використовуйте для фаршу шматочки м’яса без шкіри.
- Після того, як замісили фарш, дайте йому постояти пів години, а перед формуванням котлет добре відбийте його руками.
- В один кілограм фаршу рекомендується додавати не більше 3 яєць та 250 г хліба.
- Хліб необхідно вимочувати у молоці.
- Обов’язково додайте у фарш дрібно порізану, натерту на тертці або подрібнену блендером цибулю.
Для того, щоб котлети вийшли соковитішими, в них додатково можна додати
- Дрібно нарізане сало.
- Натертий на тертці кабачок.
- Готове картопляне пюре з часником.
- Столову ложку майонезу.
Намагайтеся не використовувати кілька додаткових інгредієнтів одночасно.
Класичний рецепт курячих котлет
Філе куряче — 500 г
Яйця курячі - 1 шт.
Цибуля — 2 шт.
Олія вершкова — 40 г
Хліб білий — 100 г
Молоко — 200 мл
Сухарі панірувальні - 100 г — за бажанням
Олія — для підсмажування
Сіль, перець, спеції - за смаком
Підсмажте дрібно порізану цибулю на вершковому маслі до золотистого кольору. Замочіть м’якуш білого хліба в молоці приблизно на п’ять хвилин. Пропустіть через м’ясорубку м’ясо, цибулю та хліб. Додайте в отриманий фарш яйце, сіль та спеції. Перемішайте його, відбийте та відставте на пів години. Сформуйте котлети, обваляйте в сухарях та посмажте на розігрітій сковороді. Для того, щоб страва вийшла більш дієтичною, складіть підсмажені котлети в каструлю, додайте в неї трохи води, прикрийте кришкою та дайте котлетам пропаритися на маленькому вогні.
Раніше в NV поділилися рецептом приготування курки цілком. Дуже простий спосіб. Навчили робити оригінальні салати з курячим м’ясом. Їх можна приготувати замість олів'є.