На швидку руку. П’ять легких та оригінальних рецептів салатів з редисом

Салат з редисом та молодою капустою (Фото:timolina / depositphotos)
Редис можна сміливо назвати головним овочом сезону, адже саме навесні з ним роблять найбільшу кількість салатів.
Усі салати з редисом прості в приготуванні та не вимагають суворих пропорцій. Поєднуйте продукти в пропорції, якій віддаєте перевагу саме ви та насолоджуйтесь порцією вітамінів.
Салат з редисом та молодою капустою
Складові
- Редис
- Капуста молода
- Цибуля зелена
- Кріп
- Сіль
- Олія оливкова або соняшникова
Приготування
Наріжте редис, капусту, зелену цибулю, кріп і помістіть у салатник. Заправте оливковою або соняшниковою олією, підсоліть і перемішайте. Ваш легкий та апетитний салат готовий.
Салат з редисом та відвареними яйцями

Складові
- Редис
- Яйця зварені круто
- Цибуля зелена
- Салат (листя)
- Сіль, перець
- Гірчиця
- Лимонний сік
- Часник
- Олія оливкова або соняшникова
Приготування
Наріжте редис, відварені круто яйця, салат, цибулю. Складіть продукти в салатник і полийте соусом із гірчиці, олії, лимонного соку та часнику з розрахунку: 1 ст.л. олії, 1 ч.л. гірчиці, 1 ст. лимонного соку, кілька зубчиків подрібненого часнику.
Салат з редисом та авокадо

Складові
- Редис
- Авокадо
- Помідори
- Базилік
- Рукола — за бажанням
- Фета чи бринза
- Сіль, перець
- Часник — за бажанням
- Олія оливкова або соняшникова
- Лимонний сік
Приготування
Наріжте редис, помідори, сир, авокадо. Додайте базилік та руколу. Перемішайте продукти у салатнику. За бажанням, додайте подрібнений часник. Заправте салат олією та лимонним соком, додайте спеції.
Салат з редисом, огірками та сметаною

Складові
- Редис
- Огірки свіжі
- Сметана
- Цибуля зелена
- Кріп
- Петрушка
- Сіль, перець
Приготування
Наріжте редис, огірки, цибулю, зелень. Заправте сметаною, додайте сіль і перець.
Салат з редисом та картоплею

Складові
- Редис
- Картопля
- Цибуля зелена та біла
- Зелень — за бажанням
- Сметана
- Олія оливкова або соняшникова
- Гірчиця
- Лимонний сік
- Мед
- Сіль, перець
Приготування
Наріжте редис, цибулю та зелень. Додайте порізану дрібними скибочками заздалегідь відварену картоплю. Якщо ви використовуєте для салату молоду картоплю, можете не очищати її від шкірки. Покладіть усі продукти в салатник і заправте сметаною або соусом, приготованим з олії, гірчиці, лимонного соку та меду з розрахунку: 1 ст.л. олії, 1 ч.л. гірчиці, 1 ч. л. меду, 1 ст.л. лимонного соку.