Вітамінні страви. Салат з молодою картоплею та спаржею

20 червня, 02:50
Салат з молодою картоплею (Фото:Алекс Якутов)

Салат з молодою картоплею (Фото:Алекс Якутов)

Перший урожай на городі не може не тішити. Молода картопля, салат, базилік — все це потрібно їсти, щоб наситити організм вітамінами.

Спробуйте приготувати вітамінний салат за рецептом Шефа та експерта реаліті Нового каналу На ножах Алекса Якутова.

Інгредієнти для салату

  • Картопля середня — 300 г
  • Спаржа — 200 г

Відео дня

  • Листя салату ромен — 100 г
  • Томати — 200 г

Інгредієнти для соусу

  • Пармезан — 2 ст. л.
  • Оливкова олія — 1 ст. л
  • Листя базиліка або тархуна — 3 ст. л.
  • Волоські горіхи очищені (або арахіс, кеш’ю) — 2 ч. л.
  • Часник — 1 зубчик
  • Сіль — за смаком
Алекс Якутов
Фото: Алекс Якутов

Приготування:

1. Спершу складаємо всі інгредієнти для соусу песто в чашу блендера та перебиваємо їх.

2. Відварюємо спаржу та картоплю до готовності.

3. З картоплі зливаємо воду, залишивши 1 склянку — пізніше знадобиться.

4. Картоплю остуджуємо і ріжемо напівкружальцями, спаржу — на три частини.

5. Ледве теплу воду, в якій варилася картопля, змішуємо з соусом песто.

6. Промиваємо салат та просушуємо.

7. Томати ріжемо напівкружальцями.

8. Викладаємо на тарілку листя салату. Зверху картоплю, томати, спаржу. Поливаємо соусом і за бажанням посипаємо пармезаном.

Також радимо приготувати грецький рецепт запеченої картоплі.

https://www.youtube.com/watch?v=VAatHYRKWEA&ab_channel=%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D1%96%D0%BE%D0%9D%D0%92
Редактор: Кіра Гіржева

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X