Для випічки, тортів та пюре. Абрикоси в сиропі на зиму — рецепт приготування

23 липня, 02:11
Абрикоси в сиропі на зиму (Фото:lakshmi-777 / depositphotos)

Абрикоси в сиропі на зиму (Фото:lakshmi-777 / depositphotos)

Абрикоси у сиропі часто продаються у магазинах. Однак для економії їх можна приготувати самому.

Для консервованих абрикос можна купувати як стиглі, так і злегка зелені плоди. У будь-якому випадку консервація вийде солодкою та соковитою. Консервовані абрикоси у власному соку можна вживати як самостійну страву, так і додавати в десерти, випічку та торти. Також такі абрикоси можна пюрувати та давати дітям. Сироп із банок стане чудовою основою для компоту, желе чи коктейлю. Рецептом даних абрикосів у сиропі поділилася фудблогерка Тетяна Рябокінь на своїй сторінці в Instagram.

Відео дня

Складові:

  • абрикоси;
  • цукор;
  • лимонна кислота.

Спосіб приготування:

  1. Абрикоси промити та очистити від кісточок. Половинки фруктів скласти у банку.
  2. Приготувати сироп на основі води та цукру.
  3. Додати до сиропу лимонну кислоту а 3 л сиропу потрібно 1/3 ч. л. кислоти).
  4. Отриманим сиропом залити абрикоси.
  5. Стерилізувати банки з абрикосами за 5 хвилин після закипання, після чого герметично закрити.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X