На часі. Неймовірно простий рецепт французького ягідного пирога клафуті

Пиріг сезону — клафуті (Фото:olhaafanasieva / depositphotos)
Цей неймовірно смачний пиріг можна встигнути приготувати навіть тоді, коли гості вже стоять на порозі.
Для приготування французького пирога клафуті необхідно мати в запасі смачні сезонні ягоди: ожину, чорницю малину, обмаль інших продуктів й часу та бажання поласувати незвичайним десертом.
Як приготувати пиріг сезону — клафуті
Інгредієнти
Суміш ягід — ожини, чорниці, малини — 400 г
Масло вершкове або олія — для змазування форми або дека
Для тіста
Борошно — 2 ст.л.
Яйця — 2 шт.
Яєчні жовтки — 2 шт.
Подвійні вершки (жирність близько 48%) — 250 мл
Цукрова пудра (бажано з коричневого цукру) — 100 г
Мелений мигдаль — 50 г
Приготування
Розігрійте духовку до 190 градусів. Змастіть форму або невелике деко з високими з високими краями маслом або олією та покладіть зверху ягоди. Збийте у блендері всі інгредієнти тіста та вилийте його на ягоди. Поставте пиріг у духовку на 20−25 хвилин. Дістаньте пиріг після того, як він підніметься та стане золотисто-коричневого кольору. Коли клафуті остигне до кімнатної температури, прикрасьте його свіжими ягодами та подавайте на стіл.