На часі. Неймовірно простий рецепт французького ягідного пирога клафуті

17 липня, 01:03
Пиріг сезону — клафуті (Фото:olhaafanasieva / depositphotos)

Пиріг сезону — клафуті (Фото:olhaafanasieva / depositphotos)

Цей неймовірно смачний пиріг можна встигнути приготувати навіть тоді, коли гості вже стоять на порозі.

Для приготування французького пирога клафуті необхідно мати в запасі смачні сезонні ягоди: ожину, чорницю малину, обмаль інших продуктів й часу та бажання поласувати незвичайним десертом.

Відео дня

Як приготувати пиріг сезону — клафуті

Інгредієнти

Суміш ягід — ожини, чорниці, малини — 400 г

Масло вершкове або олія — для змазування форми або дека

Для тіста

Борошно — 2 ст.л.

Яйця — 2 шт.

Яєчні жовтки — 2 шт.

Подвійні вершки (жирність близько 48%) — 250 мл

Цукрова пудра (бажано з коричневого цукру) — 100 г

Мелений мигдаль — 50 г

Приготування

Розігрійте духовку до 190 градусів. Змастіть форму або невелике деко з високими з високими краями маслом або олією та покладіть зверху ягоди. Збийте у блендері всі інгредієнти тіста та вилийте його на ягоди. Поставте пиріг у духовку на 20−25 хвилин. Дістаньте пиріг після того, як він підніметься та стане золотисто-коричневого кольору. Коли клафуті остигне до кімнатної температури, прикрасьте його свіжими ягодами та подавайте на стіл.

X