З додаванням алкоголю. Як приготувати смачний печінковий паштет

2 серпня, 03:44
Як приготувати смачний печінковий паштет (Фото:ajafoto / depositphotos)

Як приготувати смачний печінковий паштет (Фото:ajafoto / depositphotos)

Паштет часто намазують на бутерброд. Однак його можна вживати і як самостійну страву. У нашій країні найпоширеніший і найпопулярніший паштет з печінки.

Печінковий паштет, за цим рецептом, виходить ніжним, ароматним та поживним. Головне вибрати хорошу печінку, просмажити її та подрібнити. Також печінковий паштет можна використовувати як начинку для млинців або для вареників. Крім того, така закуска — чудова альтернатива ковбасам та покупному печінковому паштету. Рецепт паштету з печінки опублікувала на своїй Instagram-сторінці фудблогерка Марина Пекаріна.

Відео дня

Складові:

  • куряча печінка — 400 г;
  • вершкове масло 82% - 50 г;
  • вершки 30−33% - 100 мл;
  • цибуля — 1 шт;
  • часник — 2 зубчики;
  • ароматний міцний алкоголь (коньяк, віскі, бренді) — 1 ст.л;
  • гірчиця — 1 ч.л;
  • сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Печінку добре миємо. Розрізаємо навпіл і обрізаємо все зайве.
  2. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Часник дрібно шаткуємо.
  3. На розігріту широку сковороду викладаємо половину вершкового масла і додаємо цибулю. Смажимо до м’якості та світло-золотого кольору. Додаємо часник. Готуємо ще 1 хвилину до появи аромату часнику.
  4. Додаємо на сковороду решту вершкового масла. Коли воно розтопиться, викладаємо печінку в один шар.
  5. Смажимо по 3 хвилини з кожного боку. Розрізаємо печінку та перевіряємо її готовність. Вона має бути рожева і соковита, але без крові. Додаємо вершки та гірчицю, сіль, перець, перемішуємо та готуємо ще пів хвилини.
  6. Печінку викладаємо в миску чи чашу блендера. А в сковороду вливаємо алкоголь, прогріваємо та збираємо з дна усі ароматні шматочки. Виливаємо алкоголь у печінку. Перетворюємо шматочки печінки на паштет блендером.
  7. Пробуємо на сіль, якщо чогось не вистачає, додаємо.
  8. Перекладаємо в посуд, накриваємо плівкою, щоб паштет не обвітрювався.
  9. Охолоджуємо та ставимо в холодильник.
Редактор: Альона Дука

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X