День часнику. Пікантна закуска з корисним продуктом від знаного шеф-кухаря

Алекс Якутов з новим оригінальним рецептом (Фото:архів Нового каналу / колаж NV)
Шеф-кухар, експерт шоу Нового каналу На ножах Алекс Якутов, поділився оригінальним, смачним та легким рецептом до сьогоднішнього Дня часнику.
Нова страва урізноманітнить меню та стане прикрасою будь-якого столу. Інакше й не може бути, адже в ній в незвичний спосіб поєднані звичайні продукти.
Як приготувати намазку з часнику та поєднати її з хлібом, який вимочили у воді та оцті
Інгредієнти
Часник — 2 головки
Сир м’який — 100 г
Йогурт білий без добавок — 150 г
Оливкова олія — 100 г
Сіль — за смаком
Перець чорний мелений — за смаком
Хліб білий або чорний — 2−3 шматочки
Вода — 2 ст. л.
Винний оцет — 2 ст. л.
Помідори — 3 шт.
Базилік — 30 г
Приготування
Розігрійте духовку до 180 градусів. Загорніть головки часнику в фольгу та відправте запікатися приблизно на 30 хвилин. Часник має стати м’яким і золотистим.
Після того, як дістали часник з духовки й остудили, вичавіть його з лушпиння у глибоку тарілку.
Додайте в ємність сир, йогурт, оливкову олію, сіль і перець. Збийте блендером. Вийде дуже приємна часникова намазка. Викладіть її на тарілку й рівномірно розмажте.
Тепер підготуйте хліб: найкраще для нашої страви підійде черствий. Замочіть його у воді й винному оцті. Залиште на 5−10 хвилин. Відтисніть хліб і викладіть у глибоку миску.
Додайте до хліба нарізані помідори. Посоліть і поперчіть. Додайте листя базиліку та трохи оливкової олії. Ретельно перемішайте.
Викладіть все на сирно-часникову «подушку». За бажанням, додайте ще базилік і чорний мелений перець. Готово!