День часнику. Пікантна закуска з корисним продуктом від знаного шеф-кухаря

19 квітня, 14:40
Алекс Якутов з новим оригінальним рецептом (Фото:архів Нового каналу / колаж NV)

Алекс Якутов з новим оригінальним рецептом (Фото:архів Нового каналу / колаж NV)

Шеф-кухар, експерт шоу Нового каналу На ножах Алекс Якутов, поділився оригінальним, смачним та легким рецептом до сьогоднішнього Дня часнику.

Нова страва урізноманітнить меню та стане прикрасою будь-якого столу. Інакше й не може бути, адже в ній в незвичний спосіб поєднані звичайні продукти.

Як приготувати намазку з часнику та поєднати її з хлібом, який вимочили у воді та оцті

Відео дня

Інгредієнти

Часник — 2 головки

Сир м’який — 100 г

Йогурт білий без добавок — 150 г

Оливкова олія — 100 г

Сіль — за смаком

Перець чорний мелений — за смаком

Хліб білий або чорний — 2−3 шматочки

Вода — 2 ст. л.

Винний оцет — 2 ст. л.

Помідори — 3 шт.

Базилік — 30 г

Приготування

Розігрійте духовку до 180 градусів. Загорніть головки часнику в фольгу та відправте запікатися приблизно на 30 хвилин. Часник має стати м’яким і золотистим.

Після того, як дістали часник з духовки й остудили, вичавіть його з лушпиння у глибоку тарілку.

Додайте в ємність сир, йогурт, оливкову олію, сіль і перець. Збийте блендером. Вийде дуже приємна часникова намазка. Викладіть її на тарілку й рівномірно розмажте.

Тепер підготуйте хліб: найкраще для нашої страви підійде черствий. Замочіть його у воді й винному оцті. Залиште на 5−10 хвилин. Відтисніть хліб і викладіть у глибоку миску.

Додайте до хліба нарізані помідори. Посоліть і поперчіть. Додайте листя базиліку та трохи оливкової олії. Ретельно перемішайте.

Викладіть все на сирно-часникову «подушку». За бажанням, додайте ще базилік і чорний мелений перець. Готово!

Показати ще новини
Радіо NV
X