Рецепт із Данії. Як приготувати молоду картоплю в карамелі

12 травня 2020, 03:15

Молода картопля в карамелі дуже популярна страва в Данії. Пропонуємо рецепт від кулінарного експерта Євгена Клопотенка.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Всі ми любимо молоду картоплю в різних варіаціях — з маслом і кропом, зі сметаною або часником. Але що якщо трохи поекспериментувати і приготувати молоду картоплю в карамелі за рецептом кулінарного експерта Євгена Клопотенка. За його словами, саме цей варіант молодої картоплі дуже популярний в Данії. Співвласник ресторану 100 років тому вперед Клопотенко вважає, що нащадки вікінгів щось знають про те, як смачно готувати прості продукти. Автор онлайн-курсу з кулінарії Мислити як кухар Євген Клопотенко не просто кулінарний гуру, він також є реформатором шкільного харчування — він отримав грант на укладання збірника рецептів для харчування в школах.

Відео дня

Як приготувати молоду картоплю в карамелі?

Складові:

  • Молода картопля — 0,5 кг
  • Вершкове масло — 30 г
  • Цукор — 30 г
  • Сік лимона — 1 ст. л.
  • Сіль — 1−2 дрібки

Молоду картоплю добре помийте, покладіть в каструлю і варіть до готовності. Коли картопля буде готовою, злийте воду з каструлі.

Розігрійте сковороду на невеликому вогні. Покладіть в неї цукор, і коли він розтане і стане трохи темнішим, додайте вершкове масло і сік лимона, щоб маса не кристалізувалася.

Перекладіть картоплю в сковороду і ретельно перемішайте, поки вона не покриється красивою карамельною скоринкою. Додайте сіль, щоб посилити смак страви.

Показати ще новини
Радіо НВ
X