Не тільки в вершковому соусі. Сава Лібкін поділився своїм улюбленим рецептом мідій

20 серпня 2020, 03:31

Одеські мідії в білому вині з петрушкою за рецептом ресторатора Савелія Лібкіна.

«Я знаю мінімум 10 способів приготувати мідії. Але, мабуть, мій улюблений рецепт — в білому вині з петрушкою,» — зізнався Лібкін. Відомий одеський ресторатор разом з журналісткою Сонею Кошкіній в прямому ефірі приготували мідії в білому вині з петрушкою. Ефір проходив в одеському ресторані «Дача».

Відео дня

Мідії за улюбленим рецептом Сави Лібкіна (Фото: Оксана Канівець)
Мідії за улюбленим рецептом Сави Лібкіна / Фото: Оксана Канівець

Як приготувати мідії в білому вині?

Інгредієнти:

(з розрахунку на одного гостя)

  • 1,5 кг мідій в мушлях
  • 1 невелика цибулина
  • 50 мл оливкової олії
  • 3 зубчики часнику
  • 1 шматочок гострого червоного перцю без насіння
  • 1,5 стебла селери
  • 150 мл місцевого білого сухого вина
  • 7−8 гілочок петрушки
  • сіль і перець за смаком

Приготування:

1. Ставимо товстостінний казан на вогонь, розігріваємо в ньому оливкову олію.

2. Нарізаємо цибулю соломкою, кладемо в олію та обсмажуємо хвилини 2−3, поки вона не стане м’якою та прозорою.

3. Дрібно ріжемо часник, стебло селери і шматочок гострого перцю. Закидаємо все це в казан і обсмажуємо 3 хвилини.

Улюблений рецепт мідій Сави - в білому вині (Фото: Оксана Канівець)
Улюблений рецепт мідій Сави - в білому вині / Фото: Оксана Канівець

4. Додаємо в казан мідії. Даємо їм прокипіти 3 хвилини і заливаємо місцевим білим сухим вином. Залишаємо на вогні ще хвилин на 5. За цей час алкоголь випарується, і вино додасть страві солодкий присмак.

5. Потім в казан йде сіль, перець, дрібно нарізана зелень петрушки, декілька ложок картопляного пюре для загустіння соусу — і можна їсти.

6. Подаємо в гарячому вигляді обов’язково з шматком свіжого хліба, щоб було чим вимочити найсмачніше.

Мідії у білому вині - відео приготування

Редактор: Лілія Вітюк

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X