Солодощі сезону з апельсином. Як приготувати натуральний гарбузовий мармелад

7 листопада 2022, 23:02
Гарбузовий мармелад із апельсином (Фото:Vilnis Husko / pexels)

Гарбузовий мармелад із апельсином (Фото:Vilnis Husko / pexels)

Мармелад відноситься до корисних солодощів, якщо приготувати його з натуральних інгредієнтів.

Смачний, солодкий мармелад дарує гарний настрій, а якщо він ще й власного виготовлення, приносить користь організму. Приготувавши його із вітамінного гарбуза, ми забезпечуємо себе неповторним десертом.

Відео дня

Як приготувати мармелад з гарбуза

Гарбуз — 500 г (вага очищених шматочків)

Желатин — 40 г

Вода — 160 мл

Апельсин — 1 шт.

Цукор — 200 г

Лимонний сік — 2−3 ст. ложки

Кориць мелена — 1 щіпка

Залийте желатин холодною водою та відставте його на двадцять хвилин. Потріть на дрібній тертці цедру з апельсина, з самого фрукта видавіть сік у каструлю, де готуватимете мармелад. Додайте туди цедру, порізану дрібними кубиками гарбуз і поставте на плиту. Варіть на повільному вогні приблизно 20 хвилин. За цей час гарбуз має стати м’яким.

Збийте отриману масу блендером, додаючи до неї лимонний сік, корицю та желатин. Поставте на повільний вогонь і помішуючи, дочекайтеся повного розчинення желатинових гранул. Перелийте масу, що вийшла, у форми, остудіть, накрийте харчовою плівкою та поставте на чотири години застигати в холодильник. Готовий мармелад дістаньте із форм, обваляйте в цукрі чи цукровій пудрі та подавайте до чаю.

Показати ще новини
Радіо NV
X