П’ять секретних інгредієнтів. Як приготувати м’ясо м’яким та соковитим

28 липня, 17:16
Як приготувати м’ясо м’яким та соковитим (Фото:ArturVerkhovetskiy / depositphotos)

Як приготувати м’ясо м’яким та соковитим (Фото:ArturVerkhovetskiy / depositphotos)

М’ясо часто з’являється на кухонному столі всіх українців. Його можна тушити, варити, смажити, готувати на грилі чи барбекю тощо.

Але не завжди м’ясо виходить м’яким та соковитим. Часто буває так, що взявши навіть свіжий і жирний шматок м’яса, в процесі приготування він повністю випаровує весь жир і вологу, стає твердим, жорстким і гумовим. Для того щоб цього уникнути, потрібно знати деякі секрети правильного прожарювання м’яса.

Відео дня

Секретні інгредієнти, які можна додати під час смаження м’яса

Крохмаль: крохмаль не тільки зробить м’ясо м’якшим, але й забезпечить його апетитною хрусткою скоринкою. Такий інгредієнт ідеально підійде для смаженого м’яса. Щоб ним скористатися, у склянці охолодженої води розведіть пару ложок кукурудзяного або картопляного крохмалю та перемішайте. Перед смаженням м’ясо полийте крохмальною водою і залиште на 30 хвилин. Після цього можна відразу приступати до готування.

Мінеральна вода: завдяки мінеральній воді м’ясо стає більш апетитним та м’яким. Використовувати потрібно звичайну столову мінеральну воду, а не лікувальну, що має виражений солоний смак.

Кока-кола: цю солодку воду, для приготування м’яса, використовують навіть деякі шеф-кухарі. Завдяки такому інгредієнту, м’ясо пом’якшується і карамелізується, отримуючи смачну хрустку скоринку.

Цитрусовий сік: цитрусовий сік не тільки наповнить м’ясо корисними вітамінами, а й добре пом’якшить його. Для експерименту можете змішати лимонний сік і трохи апельсинового, розведіть у воді та використовуйте як маринад. Такий маринад найкраще підійде для приготування шашлику або смаження м’яса на сковороді.

Соєвий соус: цей інгредієнт один із найкращих, який пом’якшить м’ясо та зробить соковитим. Для цього залиште м’ясо в маринаді із соєвого соусу на 30 хвилин, після чого відразу приступайте до готування.

Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X