Цілим, часточками та шматочками. Як смачно запекти картоплю в духовці — рецепт

7 серпня, 08:05
Як запекти картоплю в духовці (Фото:Daisy Anderson / Pexels)

Як запекти картоплю в духовці (Фото:Daisy Anderson / Pexels)

Запікання картоплі в духовці вимагає трохи більше часу, ніж приготування її в мікрохвильовій печі або в інший спосіб. Ідеальна запечена картопля має бути хрумкою зовні і м’якою всередині.

Як смачно запекти картоплю в духовці

Картопля є гарним гарніром. Для запікання найкраще підходить картопля з товстою шкіркою, тоді крохмалиста внутрішня частина матиме солодкий смак та повітряну текстуру. Перед приготуванням картоплю потрібно ретельно вимити під проточною водою (для цього відмінно підійде щітка для овочів) і обсушити. Також потрібно обрізати будь-які плями за допомогою ножа для очищення овочів. Випікайте картоплю в духовці при температурі 220 °C протягом 50-60 хвилин. Щоб скоротити час запікання, поставте картоплю в мікрохвильову піч на 3-4 хвилини перед запіканням. Для м'якшої шкірки загорніть картоплю у фольгу перед запіканням. Щоб отримати дуже хрумку шкірку, посоліть картоплю. Розмішайте 2 столові ложки солі в ½ склянки води до розчинення. Замочіть кожну картоплину в розсолі. Злийте воду і випікайте прямо на решітках, як зазначено вище. Змастіть олією протягом останніх 10 хвилин випічки. Якщо після вечері залишилася картопля, її можна зберігати в герметичному контейнері до 3 днів. Щоб розігріти картоплю, помістіть її прямо на решітку в духовку при температурі 150 °C, доки вона не прогріється.

Відео дня

Рецепт картоплі у духовці

Складові:

  • 4-5 великих картоплин
  • 1 лимон
  • 4 ст. вершкового масла
  • 1 ст. сушеного орегано
  • ½ ст.л. солі
  • свіжомелений чорний перець

Спосіб приготування:

  1. Для початку очистіть картоплю та промийте її. Розріжте картоплю на 8-10 шматочків, перекладіть у тарілку і залийте приблизно ½ склянки води. Воду можна замінити бульйоном.
  2. Вижміть сік одного лимона та залийте їм картоплю. Додайте сіль, перець та орегано.
  3. Наріжте масло тонкими скибочками і розкладіть поверх картоплі.
  4. Випікайте блюдо протягом години при температурі 180 °C з конвекцією (без конвекції - 2 години).
  5. Перевіряйте картоплю кожні 30 хвилин, якщо вода випарувалася, додайте ще. Картопля має стати хрусткою і золотистою.
  6. Ви можете приготувати картоплю заздалегідь, а потім розігріти протягом 5 хвилин при температурі 170 °C.
  7. Перед подачею можете додати часточки лимона та свіжу зелень.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X