Як у бабусі. Класичний одеський рецепт холодцю до Різдва

5 січня, 03:55
Холодець — ідеальна страва до Різдва (Фото:Primemeat / instagram)

Холодець — ідеальна страва до Різдва (Фото:Primemeat / instagram)

Багато іноземців жахаються від дивного на їх погляд м’ясного желе, яке ми з особливим задоволенням поглинаємо на свята.

Перевірений рецепт від ресторатора з Одеси Ірини Ангелової гарантує, що страва точно прикрасить ваш святковий стіл, а його рецепт довгі роки використовуватимуть усі родичі та друзі.

Відео дня

Як приготувати холодець, який вийде як у бабусі

Інгредієнти

Півень — 1 шт. приблизно 3,5 кг

Бройлерна курка — 1 шт. 2 кг

Яловичий гачок — 1 шт.

Свиняча шкіра без сала — 400 г

Цибуля ріпчаста велика — 2 шт.

Морква — 400 г

Чорний перець горошок — 2 ст.л.

Лавровий лист — 4 шт.

Часник — 100 г

Сіль до смаку

Приготування

Підготовлене м’ясо (півня та курку потрібно обробити) помістіть у широку каструлю. Залийте холодною водою та нагрівайте до появи піни. Нехай покипить пару хвилин. Злийте воду та промийте м’ясо. Це допоможе отримати прозорий бульйон.

Поверніть все до чистої каструлі. Залийте м’ясо 4 л води. Варіть на маленькому вогні без кипіння 5 годин. Через півтори години необхідно дістати з каструлі курку — вона буде готова. Варіть холодець далі, додавши моркву та цибулю, чорний перець горошком. За годину до закінчення варіння покладіть лавровий лист.

Остудіть курку та відокремте м’ясо від кісток. Поріжте його на маленькі шматочки.

Через п’ять годин дістаньте з каструлі все м’ясо та остудіть його. У вас має залишитися приблизно 2,5−3 літри бульйону. Процідіть його через кілька шарів медичної марлі та поверніть на плиту. Додайте 4 ст.л. товченого часнику та сіль. Доведіть до кипіння. Зніміть з плити.

Дайте бульйону настоятися та насититися часниковим смаком й ароматом. У цей час відокремте м’ясо півня від кісток і поріжте його як куряче. Ще раз процідіть бульйон через марлю та обережно видаліть весь жир з його поверхні паперовими рушниками.

Змішайте м’ясо півня та курки, додайте спеції та товчений часник на смак. Розкладіть по глибоких тарілках або судочках і залийте бульйоном. Відправте їх у холодильник до наступного дня. На святі він стане головною стравою.

Показати ще новини
Радіо NV
X