Улюблена страва із IKEA. Рецепт мітболів із культовим шведським соусом

12 липня, 05:11
Подавайте мітболи з пюре або молодою картоплею (Фото:Instagram — fornellifuorisede)

Подавайте мітболи з пюре або молодою картоплею (Фото:Instagram — fornellifuorisede)

Фірмові шведські фрикадельки від IKEA можна приготувати на власній кухні. Записуйте рецепт.

Хоча IKEA спеціалізується на меблях, їхні мітболи із вершковим соусом — справді культова страва, яку обожнюють всі клієнти мережі. Насправді приготувати цю традиційну шведську страву не складно, а свій ікеївський обід можна влаштувати будь-де. Зазвичай ці мітболи подають із картопляним пюре, однак ви можете готувати з будь-яким іншим гарніром чи без нього.

Відео дня

Офіційний рецепт страви з’явився на сайті IKEA разом із обожнюваними мережею інструкціями.

Рецепт фрикадельок з IKEA

Інгредієнти:

  • яловичий фарш — 500 г
  • свинячий фарш — 250 г
  • цибулина — 1 шт.
  • часник — 1 зубчик
  • панірувальні сухарі - 100 г
  • яйце — 1 шт.
  • незбиране молоко — 5 ст. л.
  • сіль, перець — за смаком

Для вершкового соусу:

  • вершкове масло — 40 г
  • пшеничне борошно — 40 г
  • овочевий бульйон — 150 мл
  • яловичий бульйон — 150 мл
  • жирні вершки (30−50%) — 150 мл
  • соєвий соус — 2 ч. л.
  • діжонська гірчиця — 1 ч. л.
  • соняшникова або оливкова олія

Яловичий і свинячий фарш змішуємо в глибокій ємності. Додаємо дрібно нарізану цибулю, товчений часник, панірувальні сухарі і яйце. Добре перемішуємо фарш, додаємо молоко, солимо і перчимо.

Формуємо з фаршу невеликі кульки, викладаємо їх на плоске блюдо, накриваємо і відправляємо в холодильник на пару годин. Цей крок допоможе зберегти форму фрикадельок при готуванні.

Розігріваємо сковороду з олією. Як тільки олія розігріється, викладаємо фрикадельки. Обсмажуємо м’ясні кульки з усіх боків.

Коли фрикадельки будуть обсмажені, викладаємо їх на деко і накриваємо. Відправляємо фрикадельки в духовку, розігріту до 180 °C в звичайному режимі або до 160 °C в конвекційному, і готуємо 30 хвилин.

Поки фрикадельки в духовці, готуємо вершковий соус. Для цього розтоплюємо вершкове масло на сковороді і додаємо борошно. Розмішуємо суміш близько 2 хвилин і вливаємо овочевий і яловичий бульйони, продовжуючи помішувати. Додаємо вершки, соєвий соус і гірчицю, доводимо суміш до кипіння і чекаємо, поки соус загусне.

Подаємо фрикадельки з вершковим картопляним пюре або відвареною картоплею.

Показати ще новини
Радіо НВ
X