У салати та до м’яса. Як швидко зробити мариновану цибулю для новорічного столу

Маринована цибуля для новорічного столу (Фото:ivanfsfa / depositphotos)
Пікантний смак маринованої цибулі поєднується з м’ясними стравами та різноманітними салатами.
Для приготування маринованої цибулі, яку можна зберігати в холодильнику кілька днів, потрібно витратити мінімум вільного часу та сил.
Як приготувати цибулю до новорічного столу
інгредієнти
Цибуля (цибулини середнього розміру) — 2 шт.
Вода — 250 мл
Оцет 9% - 70 г
Цукор — 3 ст.л.
Сіль — 0,5 ст.л.
Приготування
Наріжте цибулю кільцями або півкільцями та складіть у ємність, де її маринуватимете. Налийте в каструлю воду, додайте до неї сіль, цукор і перемішайте. Поставте на плиту й в момент, коли вода почне закипати, додайте оцет. Зачекайте хвилину та зніміть каструлю з плити.
Залийте готовим маринадом цибулю, накрийте кришкою та відставте на півтори години до повного охолодження. Маринована цибуля зберігається в холодильнику протягом декількох днів. Не забувайте зливати маринад, перед тим як використовувати її як окрему страву, або в якості добавки в салати, разом з м’ясними стравами або оселедцем.