До тостів, млинців чи риби. Як приготувати джем із кавунової шкірки

7 серпня, 03:19
Ви можете перебити кавун на дрібні шматочки або залишити їх більшими (Фото:instagram.com/_luismiguelcosta_)

Ви можете перебити кавун на дрібні шматочки або залишити їх більшими (Фото:instagram.com/_luismiguelcosta_)

Це незвичайне варення можна використовувати як солодкий топінг чи пікантний соус до жирної риби та свинини.

Досвідчені кулінари вже давно перестали викидати кавунові шкірки, використовуючи їх для приготування джему, цукатів чи лимонаду. Адже варення виходить справді смачним і універсальним у стравах. Джеми з кавунових шкірок готують по всьому світу: від Південної Америки до Херсону. Тож кулінар Том Хант скомбінував кілька світових рецептів джему у свій власний.

Відео дня

Рецепт варення із кавуна

Інгредієнти:

  • 500 г кавунової шкірки, в ідеалі органічної
  • 400 г цукру, найкраще нерафінованого
  • 1 ст.л. тертого неочищеного імбиру
  • 1 дрібно нарізаний лайм або сік 3 лаймів

Приготування:

1. Якщо ви використовуєте неорганічний кавун, очистіть зовнішній зелений шар шкірки. Вимийте та дрібно наріжте шкірку кавуна, потім подрібніть її в блендері на грубі шматочки та покладіть у каструлю з цукром, імбиром і лаймом.

2. Доведіть до кипіння, помішуючи, щоб цукор розчинився. Потім кип’ятіть від 45 хвилин до години, поки рідина не випарується, а суміш не стане липкою та схожою на мармелад.

3. Розфасуйте варення по стерилізованих баночках і закатайте чи закрийте кришками і зберігайте в холодильнику.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X