Секрети і тонкощі. Як приготувати смачний пиріг із заморожених ягід

26 квітня 2020, 10:12

Для пирога підійдуть будь-які заморожені ягоди, а значить можна не чекати літа і приступати до готування негайно.

Малина, смородина, чорниця, лохина, ожина, вишня, агрус, полуниця — будь-які заморожені ягоди стануть відмінною начинкою для пирога. Який завгодно мікс і в різних пропорціях. Ви можете експериментувати, додаючи у смак випічки більше або менше кислинки. Рецепт ягідного пирога НВ Style дізнався від співвласниці продакшну Beloesuhoe і агентства Videofirma, а у вільний час — гастроекспериментатора і автора блога Томати і сіль Наталки Денисенко. У рецепті використовується цільнозернове борошно і невелика кількість коричневого цукру. Пиріг повинен вийти кисло-солодким зі справжнім смаком ягід, а не солодкого варення.

Відео дня

Як приготувати ягідний пиріг?

Для пирога підійде будь-який ягідний мікс, але автор рецепта радить спробувати малину з маракуєю. Маракуйя продається у вигляді замороженої брикетами м’якоті без кісточок.

Інгредієнти:

Для коржа:

  • Борошно цільнозернове (пшеничне або зі спельти) — 500 г
  • Борошно мигдальне (можна кокосове або кунжутне) — 4 ст. л.
  • Масло вершкове — 200 г
  • Цукор коричневий — 5 ст. л.
  • Сіль — дрібка
  • Яйця — 3 шт.
  • Йогурт (або сметана) — 2 ст. л.

Для начинки:

  • Заморожені ягоди — 1−1,5 кг
  • Кукурудзяний крохмаль — 2 ст. л.

Ягоди промиваємо і ставимо розморожувати в глибокій мисці, сік нехай стікає прямо в миску.

М’яке вершкове масло збиваємо з яйцями, цукром, дрібкою солі і йогуртом, потім поступово починаємо вводити борошно.

Є простий секрет, як зробити тісто набагато цікавішим. Спочатку додаємо кілька ложок мигдального, кокосового або кунжутного борошна. А потім вже додаємо невеликими порціями основне, у міру того, як тісто почне загусати, переходимо в ручний режим замісу. Добре розминаємо, тісто має бути крутим, щільним, по консистенції нагадувати пластилін. Скачуємо його в колобок, замотуємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 30 хв.

Ягоди тим часом розморозились і виділили багато соку. Це чудово. Додаємо до них 2 ложки кукурудзяного крохмалю і добре його розмішуємо. У процесі приготування він перетворить ягідний сік у в’язку желейну масу.

Підмерзле тісто викладаємо у форму і швидко розминаємо, формуючи дно і стінки (вони повинні бути досить міцними). Все треба робити швидко, щоб тісто не тануло. Якщо випікаєте не в силіконовій формі, підкладіть пергаментний папір. Тісто на дні форми наколіть виделкою, так воно не буде здуватися.

Відправляємо основу для пирога в розігріту на максимум духовку на 10−15 хв., щоб «взялося». Після цього дістаємо і виливаємо всередину коржа всю ягідну масу. Зменшуємо температуру до 180 °C і випікаємо ще 30−40 хв. Час приготування залежить від розміру вашої форми і товщини коржа, який у вас вийшов.

Готовий пиріг дістаємо з духовки і даємо йому повністю охолонути. Розрізаємо на порційні шматки і подаємо. Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X