З вишнями чи абрикосами. Універсальний рецепт літнього пирога від Тетяни Літвінової

29 червня, 03:40
Пиріг можна прикрасити джемом, горіхами та пудрою (Фото:instagram.com/tanita_litvinova)

Пиріг можна прикрасити джемом, горіхами та пудрою (Фото:instagram.com/tanita_litvinova)

На цій основі можна приготувати пиріг з будь-якими фруктами чи ягодами залежно від сезону.

Якщо ви шукали універсальне тісто, яке можна використовувати для приготування пирогів із будь-якою начинкою, записуйте цей рецепт Тетяни Литвинової. Вона пропонує готувати пиріг з абрикосами чи вишнями.

Відео дня

Рецепт пирога з фруктами

Складові:

  • Кисломолочний сир 9% - 600 г
  • Яйця — 6 шт.
  • Цукор — 360 г
  • Масло вершкове — 140 г
  • Цукор ванільний — 20 г
  • Розпушувач — 30 г
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Борошно — 440 г
  • Вишні/абрикоси — 800 г
  • Крохмаль — 100 г
  • Для прикраси джем, горіхи, цукрова пудра

Приготування:

В масло кімнатної температури додати натерту цедру лимона та кардамон.

В просіяне борошно додати розпушувач, та сіль.

Перебити сир в пасту занурювальним блендером. Збити яйця з цукром.

У збиті яйця додати сир, потім масло зі спеціями, потім борошно та охайно перемішати.

Викласти тісто у глибоке деко чи зручну форму для запікання, застелені пергаментом.

Вишні без кісток або половинки абрикосів обваляти в крохмалі та викласти на тісто. Якщо ви використовуєте морожені вишні чи абрикоси, перед додаванням у тісто викладіть на сито і дайте стекти зайвій рідині.

Випікати 40−60 хвилин (перевіряти готовність дерев’яною шпажкою) при 160 °C.

Готовий пиріг змажте вишевим/абрикосовим джемом, присипте подрібненими фісташками/мигдалем та цукровою пудрою.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X