Просто змішати в мисці. Затишний і бюджетний пиріг з яблуками

Зверху пиріг посипається горіхами та цукром (Фото:instagram.com/my_happyfood)
Едуард Насиров у своєму блозі My Happy Food розповів, як приготувати веганський грецький пиріг Milopita.
«Сьогодні пропоную вирушити в мою улюблену Грецію і приготувати дуже простий і бюджетний пиріг — все максимально швидко і просто, все замішується в одній мисці і ось він результат — ніжний, ароматний і затишний пиріг до чаю в колі сім'ї», — описав страву кулінар.
Рецепт пирога з яблуками
Інгредієнти на прямокутну форму чи 4 маленьких кекси:
- 3 зелені яблука
- сік лимона
- 90 г цукру
- 150 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 60 г подрібнених волоських горіхів або мигдалю
- 1 ч.л. кориці
- дрібка солі
- 100 мл олії
- 1 ч.л. подрібненого насіння льону + 50 мл теплої води (або 1 яйце)
- 80−90 мл молока, можна рослинного
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 40 г подрібнених горіхів + 2 ст.л. цукру — для присипки
Приготування:
1. Очистіть яблука і наріжте слайсами, збризніть соком лимона, щоб вони не потемнішали.
2. Яблука змішайте з лимонним соком і цукром, залиште на 10 хвилин. Додайте в миску борошно, розпушувач, горіхи, корицю, сіль і добре перемішайте. Введіть всі рідкі інгредієнти та ще раз перемішайте.
3. Викладіть тісто в застелену пергаментом форму, присипте сумішшю горіхів та цукру і відправте в попередньо розігріту до 170 °C духовку на 45−55 хвилин. Якщо кекс буде не готовий, випікайте довше, накривши після 40 хвилин фольгою.
Смачного!