Просто змішати в мисці. Затишний і бюджетний пиріг з яблуками

25 грудня 2022, 21:07
Зверху пиріг посипається горіхами та цукром (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Зверху пиріг посипається горіхами та цукром (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Едуард Насиров у своєму блозі My Happy Food розповів, як приготувати веганський грецький пиріг Milopita.

«Сьогодні пропоную вирушити в мою улюблену Грецію і приготувати дуже простий і бюджетний пиріг — все максимально швидко і просто, все замішується в одній мисці і ось він результат — ніжний, ароматний і затишний пиріг до чаю в колі сім'ї», — описав страву кулінар.

Відео дня

Рецепт пирога з яблуками

Інгредієнти на прямокутну форму чи 4 маленьких кекси:

  • 3 зелені яблука
  • сік лимона
  • 90 г цукру
  • 150 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 60 г подрібнених волоських горіхів або мигдалю
  • 1 ч.л. кориці
  • дрібка солі
  • 100 мл олії
  • 1 ч.л. подрібненого насіння льону + 50 мл теплої води (або 1 яйце)
  • 80−90 мл молока, можна рослинного
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 40 г подрібнених горіхів + 2 ст.л. цукру — для присипки

Приготування:

1. Очистіть яблука і наріжте слайсами, збризніть соком лимона, щоб вони не потемнішали.

2. Яблука змішайте з лимонним соком і цукром, залиште на 10 хвилин. Додайте в миску борошно, розпушувач, горіхи, корицю, сіль і добре перемішайте. Введіть всі рідкі інгредієнти та ще раз перемішайте.

3. Викладіть тісто в застелену пергаментом форму, присипте сумішшю горіхів та цукру і відправте в попередньо розігріту до 170 °C духовку на 45−55 хвилин. Якщо кекс буде не готовий, випікайте довше, накривши після 40 хвилин фольгою.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X