Яблучний пиріг. Рецепт легкої сезонної випічки

6 серпня 2020, 04:15

У сезон яблук ділимося з вами простим рецептом пирога, який замінить традиційну та складнішу в приготуванні шарлотку.

Серпень, як і інші місяці літа, балує безліччю фруктів і ягід, серед яких і яблука.

Ми звикли, що яблучний десерт обов'язково повинен бути шарлоткою, але з цим фруктом можна приготувати й більш прості, але не менш смачні пироги. Тим більше, багато з них дуже швидко готуються та можуть виручити в екстрених ситуаціях, наприклад, в разі раптового приходу гостей.

Відео дня

Як приготувати швидкий яблучний пиріг

Інгредієнти:

  • 3 яблука
  • 75 г масла
  • 2 яйця
  • 4,5 ст. л. борошна
  • 150 мл молока
  • 100 г цукру
  • дрібка солі
  • кориця та ваніль за смаком
olesia misty / unsplash
Фото: olesia misty / unsplash

Приготування:

Помийте яблука, очистіть від шкірки та кісточок і наріжте кубиками. Розтопіть на сковороді або в сотейнику вершкове масло й обсмажте яблука до м'якості протягом 3-4 хвилин.

У миску просійте борошно, додайте цукор, сіль, а потім яйця. Перемішайте суміш. Потім поступово вливайте туди молоко, збиваючи суміш вінчиком або міксером. Тісто має вийти густуватим. Далі додайте туди яблука в розтопленому маслі, перемішайте, влийте в форму, притрусіть зверху корицею і ваніллю та відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин. Готовність пирога можна визначити по рум'яній скоринці зверху.

Подавати пиріг можна з морозивом, збитими вершками або просто з м'ятою до чаю або кави.

food photographer jennifer pallian / unsplash
Фото: food photographer jennifer pallian / unsplash

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X