Тосканська кухня. Секрети приготування італійського яблучного пирога з вином і розмариновим сиропом

21 серпня 2020, 07:39

Сезонний яблучний пиріг із білим вином і розмариновим сиропом простий в приготуванні, і в той же час здатний викликати захват у любителів яблучної випічки. Тосканський рецепт на НВ Style.

Якщо рецепт класичної шарлотки знаює багато хто, то про італійський пиріг із яблуками, вином і розмариновим сиропом чули не всі. Рецепт випічки прямо з Тоскани.

Рецепт пирога

Відео дня

На 2 форми 15×20 см знадобляться:

  • 150 г борошна
  • 100 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 800 г яблук європейських сортів
  • 4 г сухих дріжджів
  • 40 г коричневого цукру
  • біле вино
  • лимон/цедра

Для приготування сиропу знадобляться такі інгредієнти:

  • 70 г яблучного соку (фреш або сік прямого віджиму)
  • 100 г цукру
  • 4 гілочки розмарину
  • 1 ст.л. соку лимона

Як приготувати яблучний пиріг? Тоненько наріжте яблука і розламайте їх на шматочки. Промаринуйте 60 хв в солодкому білому вині з цедрою лимона (за бажанням). Збийте яйця з білим цукром до його повного розчинення. Додайте половину борошна і дріжджі, перемішайте. Введіть решту борошна і знову розмішайте, тісто стане трохи густішим. Додайте розтоплене (не гаряче) вершкове масло. Перемішайте до однорідності. Рідке тісто для пирога готове.

Покладіть в ємність з тістом яблука (вино потрібно злити). Перемішайте все. Яблук повинно бути більше, ніж тіста — фактично, у вас вийдуть яблука, змащені тестом.

Прогрійте духовку до 180 С. Змастіть форми і розлийте тісто в форми. Вдарте по столу, щоб тісто покрило дно форми, і додайте трохи тіста зверху на яблука. Посипте коричневим цукром. Запікайте 30−35 хвилин.

Для ефектної подачі італійський яблучний пиріг з вином і розмариновим сиропом також можна запікати в формах для кексу — виходить не менш смачно і красиво. Ароматна випічка нікого не залишить байдужим.

Пиріг з яблук (Фото: Instagram - 50_ottenkov_pp)
Пиріг з яблук / Фото: Instagram - 50_ottenkov_pp

Поки випікається пиріг, можна приготувати розмариновий сироп. Для цього необхідно проварити яблучний сік із білим цукром і гілочками розмарину до легкого загустіння. В кінці додайте в сироп лимонний сік. Процідіть і дайте охолонути. Подавайте італійський пиріг теплим із розмариновим сиропом або іншим соусом.

Пиріг з яблуками (Фото: Instagram - tishina.kitchen)
Пиріг з яблуками / Фото: Instagram - tishina.kitchen

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X